Van kitesurfen tot ademsessie: hoe wij werken aan onze vitaliteit

Hoe wij als Fit impact maken bij onze opdrachtgevers

Vitaliteit is een van de kernwaarden van Fit. Voor ons betekent dit een gezonde balans tussen fysieke en mentale gezondheid, zodat wij vol energie en plezier in het leven kunnen staan. Hier hebben zowel de Fitters als de opdrachtgevers natuurlijk baat bij! 

Hoe we hier aan werken? Om hier structureel aandacht voor te hebben, hebben we de vitaliteitscommissie in het leven geroepen. Zij organiseren maandelijks een evenement die in het kader van de fysieke of mentale vitaliteit staat. 

We zijn nog maar net begonnen met het nieuwe jaar en daarom wat ons betreft het perfecte moment om terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar welke vitale activiteiten er allemaal gaan komen in 2024. Hiervoor hebben we met Lars gesproken, het langstzittende lid van de vitaliteitscommissie. We hebben het met hem gehad over vorig jaar, wat er aan zit te komen in 2024 en natuurlijk over zijn eigen vitale doelen. Benieuwd naar al het moois waar de vitaliteitscommissie mee bezig is? Lees dan mee!

Welke activiteiten die in 2023 georganiseerd zijn springen er voor jou echt uit?

“We hebben in 2023 enorm veel toffe activiteiten georganiseerd. Maar als ik daarvan eentje moet kiezen die er uitspringt is dit kitesurfen. In juli zijn we met een groep collega’s het water op gegaan, waar we regen en wind getrotseerd hebben en de basics van het kitesurfen hebben geleerd. Dit was echt vet. 

Begin 2022, toen ik net een maand bij Fit werkte, heb ik voor het eerst gekitesurft. Dit was een lekkere binnenkomer en is me enorm goed bevallen. Daarom heb ik in het voorjaar van dit jaar ook zelf een kitesurfcursus gedaan en vond ik het kitesurfen met Fit dit jaar weer een hoogtepunt. 

Wat daarnaast ook mooi is, is dat we dit jaar voor het eerst een evenement hebben georganiseerd voor de mentale vitaliteit. Bram heeft in december een ademsessie gehost, waarin we bewust hebben stilgestaan bij onze ademhaling. Uiteraard is hieraan meedoen geheel vrijwillig. Bewust bezig zijn met je ademhaling kan je helpen met het beheersen van je stresslevel en het creëren van innerlijke rust. De mentale vitaliteit willen we ook in 2024 verder belichten, omdat dit volgens ons minstens zo belangrijk is als de fysieke vitaliteit om gezond en vol energie in het leven te staan.”   

Klinkt gaaf! En kun je vast een voorproefje geven van wat er allemaal aan zit te komen in 2024?

“Zeker! Heb je even? Er komen namelijk veel vette dingen aan. Zo gaan we eind januari padellen in Groningen, op aanvraag van Silke. We moedigen het aan om bij ons, de vitaliteitscommissie, te komen als je een leuk idee hebt voor een evenement. Die gaan we dan natuurlijk proberen te organiseren–wij staan overal voor open! 

Zo kwam Efjee laatst ook bij ons met het idee om een golfclinic te geven. Hij kan een aardig balletje slaan en wil Fit graag meenemen in zijn sport. Echt vet dat we op die manier ook minder voor de hand liggende sporten kunnen proberen. En als het aan mij ligt gaan we ergens in het voorjaar ook weer kitesurfen, dit vond ik zo leuk dat ik dit graag weer ga doen. Moet ik alleen nog even overleggen met de rest…

Ook qua hardlopen kan iedereen aan zijn trekken komen. In juni doen we in Zwolle mee aan zowel de 4 mijl als de halve marathon. En voor de mensen die het graag verder van huis zoeken gaat er een kleine delegatie mee met Quoratio naar Berlijn, waar zij de halve marathon gaan lopen. En natuurlijk doen we in oktober mee aan de 4 mijl van Groningen, dit is ondertussen een mooie traditie geworden.” 

Hoe zie jij de meerwaarde van deze evenementen voor Fit?

“Wat betreft de meerwaarde denkt iedereen natuurlijk gelijk aan de kernwaarde vitaliteit, maar ik denk dat al deze evenementen nog een van de kernwaarden van Fit raakt: betrokkenheid. Allebei enorm belangrijk en mooi om op deze manier bij te dragen aan zowel de vitaliteit als betrokkenheid. Het is volgens mij zo dat als je vol energie in het leven staat, je de meeste impact kunt maken op je opdracht.  

Daarnaast leer je, door als Fitter mee te doen aan de activiteiten die de vitaliteitscommissie organiseert, je collega’s beter kennen. En het samenzijn met andere Fitters, dat is voor mij één van de mooiste dingen van Fit. In de tweede week van maart gaan we met zijn allen op wintersport naar Oostenrijk, wat denk ik echt de kroon gaat spannen qua het combineren van vitaliteit en betrokkenheid. Ik heb er in ieder geval zin in!”

Heb je zelf nog voornemens voor je sportieve jaar?

“Ook de vitaliteitsmetingen inclusief workshops komen er weer aan! Afgelopen jaar heb ik meegedaan aan de workshop ‘energie’, waarin we hebben stilgestaan bij hoe je je energieniveau beheerst. We hebben tijdens deze sessie vooral wetenschappelijk gekeken naar voeding en hoe je hier het beste mee kunt omgaan–erg interessant.

Vorig jaar lukte het me niet om de meting te doen, dit wil ik dit jaar misschien wel gaan doen. Tof om op die manier te kunnen werken aan mijn vitaliteit. 
Zelf ga ik ook meedoen aan de halve marathon van Zwolle. En waarschijnlijk ga ik ook de hele marathon lopen in Amsterdam, wat een hele commitment is, haha... 2023 was voor mijzelf niet mijn meest vitale jaar. Dit gaan we in 2024 veranderen.” 

Mooie voornemens, succes! Zijn er nog dingen die je als vitaliteitscommissie in 2023 geleerd hebt die jullie aankomend jaar anders gaan doen?

“Ook wij zijn altijd in ontwikkeling! Afgelopen jaar hebben we als vitaliteitscommissie dan ook mooie stappen gezet. Zowel in de variatie van activiteiten als de communicatie heb ik ons zien groeien. We zijn echt een geoliede machine aan het worden. Zo hebben we voor onszelf een vaste structuur op papier gezet hoe we met ieder evenement omgaan. Hiermee maken we het voor onszelf een stuk makkelijker en zijn we zichtbaarder op zowel social media als het intranet. Op de stappen die we met elkaar gezet hebben, mogen we echt trots zijn.”  

Bedankt voor je antwoorden en enthousiasme, Lars! Ook wij hebben enorm veel zin in de wintersport in maart, dat gaat een onvergetelijke ervaring worden. En we zijn natuurlijk reuze benieuwd wat er verder allemaal nog gaat komen in 2024 qua vitaliteit. Meer weten over de vitaliteitscommissie of heb je een suggestie voor een leuk evenement? Stuur Lars dan vooral een berichtje! 

In gesprek met Fit?

Wil jij na het lezen van de blogs in gesprek komen met Fit? Wij staan altijd open voor jouw vragen en houden ervan onze kennis te delen en met mensen in gesprek te zijn. Neem contact op en stel je vraag!
Ik kom graag in contact

Gerelateerde blogs

Vitaal
Op deze 6 manieren helpt regelmatig sporten je in je dagelijkse werk

Op deze 6 manieren helpt regelmatig sporten je in je dagelijkse werk

Lees meer
Betrokken
JC-Electronics

In gesprek met JC-Electronics: achterstanden wegwerken na de implementatie van een nieuw ERP pakket

Lees meer