De Fit FAQ's

Heb je nog vragen? Wij hebben een overzicht opgesteld met antwoorden op veelgestelde vragen.

Mocht jouw vraag nog niet beantwoord zijn of wil je meer weten, neem vooral contact met ons op!
Samen impact maken in finance
Wat houdt detachering binnen Fit in?
arrow-icon

Detachering binnen Fit houdt in dat je in dienst bent bij Fit, maar extern aan de slag gaat bij één van onze opdrachtgevers voor een bepaalde periode. Het soort opdracht en de duur ervan kan elke keer verschillen. Vanuit Fit word je begeleid tijdens je opdracht en ook worden er leuke activiteiten georganiseerd zodat we elkaar regelmatig kunnen blijven zien en spreken. Zo doe je veel kennis en ervaring op in een korte periode bij de verschillende opdrachtgevers, maar blijf je je ook betrokken, gezien en gehoord voelen binnen Fit.

Wat betekent werken als interimmer voor mij?
arrow-icon

Wanneer je overweegt om als interimmer aan de slag te gaan, is het goed om jezelf af te vragen welke mate van flexibiliteit en afwisseling jij prettig vind in jouw werk. Je komt namelijk te werken in verschillende organisaties en verschillende functies. Je werkzaamheden per opdrachtgever kunnen uiteenlopend zijn en je reistijd kan steeds anders zijn.

Wanneer zie ik mijn collega’s van Fit?
arrow-icon

Op onze kantoren in Zwolle en Groningen hebben wij verschillende flexplekken die het mogelijk maken om ook zo nu en dan op één van onze kantoren te komen werken. Daarnaast hebben wij maandelijks een bijeenkomst om informeel bij te kletsen tijdens een informele activiteit, onder het genot van een hapje en een drankje én zorgt onze vitaliteitscommissie geregeld voor sportieve activiteiten!

Hoe lang duurt een opdracht gemiddeld?
arrow-icon

De duur van de opdrachten verschilt per opdrachtgever en de reden waarom je op de opdracht gaat beginnen. De duur van een opdracht is gemiddeld 6 maanden tot één jaar.

Wat is de cultuur van Fit?
arrow-icon

Binnen Fit heerst een informele sfeer. De communicatielijnen zijn kort en de organisatiestructuur is plat. Ook wordt input van alle interimmers (ook wel Fitters genoemd) erg gewaardeerd. Zo is bijvoorbeeld op initiatief van collega's het Fit bier ontstaan.

Bij wat voor soort organisaties kan ik op een opdracht gezet worden?
arrow-icon

Binnen Fit zijn we continu op zoek naar nieuwe opdrachtgevers om zo de beste match te maken tussen de Fitter en de opdracht(gever). Hierdoor verschillen de organisaties continu van elkaar. Zo kan je in een profit, maar ook in non-profit organisatie geplaatst worden en lopen de branches uiteen van de zorg-, overheid-, transport-, recreatiesector, etc.

In welke regio's is Fit actief?
arrow-icon

De kantoren van Fit zijn gevestigd in Groningen en Zwolle. Onze opdrachtgevers zitten door heel Noord-Nederland, wat betekent dat we actief zijn in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland

Hoe is de begeleiding binnen Fit geregeld?
arrow-icon

Binnen Fit bieden we verschillende vormen van begeleiding aan. Zo kennen we onze eigen opdrachtsystematiek, waarin je een opdrachtbegeleider hebt. Daarnaast is er de mogelijkheid om een ervaren Fitter als coach te kiezen. Een coach is iemand die je bijstaat in je ontwikkeling, waar je terecht kan voor vragen of zaken waar je tegen aanloopt. Tot slot heb je contact met je HR-verantwoordelijke, waarmee je de HR-cyclus doorloopt om je ambities en doelen te bespreken

Welke functies horen bij een rol als trainee?
arrow-icon

Onze opdrachtgevers en de functies zijn heel divers en de functies zijn afhankelijk van jouw voorkeuren, ervaring en jouw talenten. Je kunt hierbij denken aan een functie als administratief medewerker, medewerker accounting, project medewerker of assistent controller.

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?
arrow-icon

Ons sollicitatieproces ziet er als volgt uit: 

Welke functies horen bij een rol als financieel medewerker?
arrow-icon

Bij Fit word je gedetacheerd op verschillende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Als financieel medewerker houd je je onder andere bezig met het uitvoeren van de dagelijkse financiële taken, zoals het verwerken van inkomende en uitgaande betalingen, het bijhouden van bankafschriften en het opstellen van financiële rapportages. Je ondersteunt bij periodieke afsluitingen en denkt mee over mogelijke verbeteringen in financiële processen.

Welke functies horen bij een rol als project controller?
arrow-icon

Bij Fit word je gedetacheerd op verschillende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Als project controller houd je je onder andere bezig met de planning en financiële administratie van projecten. Je werkt als project controller met een korte cyclus met een duidelijk begin en eind. Aspecten die hierbij komen kijken, zijn bijvoorbeeld time management, budgetteren en risicobeheersing.

Welke functies horen bij een rol als assistent controller?
arrow-icon

Bij Fit word je gedetacheerd op verschillende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Als assistent controller werk je samen met zowel de financial controller en de business controller. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met het ondersteunen bij de controle van financiële gegevens en het opstellen en analyseren van rapportages en jaarrekeningen. Ook draag je bij aan de verbetering van financiële processen en systemen.

Welke functies horen bij een rol als financial controller?
arrow-icon

Bij Fit word je gedetacheerd op verschillende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Als financial controller beheers je de administratie en zet je een stap verder door deze te controleren; je kijkt terug op de cijfers. Je houdt je bezig met de financiële planning en het bewaken van de financiële positie en resultaten van de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van de cijfers, je hebt contact met verschillende stakeholders van binnen en buiten de organisatie en ziet verbetermogelijkheden, signaleert problemen en geeft advies.

Welke functies horen bij een rol als business controller?
arrow-icon

Bij Fit word je gedetacheerd op verschillende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Als business controller ondersteun je het management bij het opstellen van financiële plannen en analyseer je financiële gegevens. Je identificeert verbetermogelijkheden en risico's en signaleert problemen en kansen. Je bent een sparringpartner voor het management, kijkt vooruit en adviseert het management bij het nemen van beslissingen.

Welke werkzaamheden horen bij een rol als trainee?
arrow-icon

Als trainee ben je vast in dienst bij Fit en ga je op interimbasis aan de slag bij verschillende opdrachtgevers. De basis van de werkzaamheden ligt in het volledig beheersen van de financiële administratie. Voorbeelden van enkele werkzaamheden zijn: meedraaien in het crediteuren- en debiteurenproces, het doorvoeren van procesverbeteringen, het voorbereiden van facturen, assisteren bij de maandafsluiting en het bewaken van contract- en projectbudgetten.

Welke onderwerpen komen er aan bod tijdens het Fit Traineeship?
arrow-icon

De onderwerpen die tijdens het traineeship aan bod komen zijn gericht op je persoonijke ontwikkeling (60%) en op je ontwikkeling als financial (40%). De meeste aandacht zal naar je persoonlijke ontwikkeling gaan. Je kunt hierbij denken aan onderwerpen als timemanagement, communicatieve vaardigheden en gespreksvoering. De financieel onderlegde onderwerpen gaan onder andere over Power BI, reporting en het behandelen van Business Cases.

Wanneer kan ik instromen als ik wil deelnemen aan het Fit Finance Traineeship?
arrow-icon

Je kunt op ieder moment instromen in het traineeship en direct starten op een opdracht. Je kunt op twee momenten in het jaar beginnen met de trainingen, namelijk in september en februari.

Hoe lang duurt het Fit Finance Traineeship?
arrow-icon

De periode dat je in de functie finance trainee werkzaam bent bij Fit ligt tussen de 0 tot 24 maanden en is afhankelijk van hoe jij je ontwikkelt als financial én professional. De trainingen van het traineeship duren gemiddeld één jaar.

Wanneer zijn de trainingen van het Fit Finance Traineeship?
arrow-icon

De trainingen van het Fit Finance Traineeship vinden (voornamelijk) op de derde vrijdag van de maand plaats. Dit gebeurd tijdens kantooruren. Hiervoor krijg jij tijd van Fit. De uren komen dus niet bovenop je fulltime werkweek.

Hoeveel uur ben ik maandelijks buiten werktijd kwijt aan het Fit Finance Traineeship?
arrow-icon

Het grootste gedeelte van het traineeeship volg je onder werktijd. Op maandelijkse basis ben je daarnaast één tot twee uur kwijt aan voorbereiding.

Wat is er mogelijk nadat ik het Fit Finance Traineeship heb afgerond?
arrow-icon

Na het traineeship gaan wij samen met jou een traject aan van ongeveer een half jaar om te kijken welk leerpad bij jouw ontwikkeling past en wat jouw stip op de horizon is. Daarnaast zijn er gedurende het hele jaar verschillende modules te volgen die gericht zijn op jouw competenties en skills om je zo verder te ontwikkelen als professional. Tot slot is er een opleidingsbudget. Dit kun je, in overleg, besteden aan diverse opleidingen en/of cursussen die bijdragen aan jouw ontwikkeling.

Stip op de horizon
arrow-icon

Na het afronden van het traineeship is het mogelijk om deel te nemen aan 'stip op de horizon'. Dit is een traject van ongeveer een half jaar om samen met jou te kijken welk leerpad bij jouw ontwikkeling past en wat jouw stip op de horizon is. Aan het begin en eind zijn er gezamenlijke sessies met de groep en tussendoor zijn er mogelijkheden voor individuele coachingsessies.

Interne trainingen
arrow-icon

Om je binnen Fit verder te ontwikkelen, worden intern trainingen gefaciliteerd. Deze trainingen geven je onder andere handvaten op het gebied van coaching, feedback geven/krijgen en het geven van trainingen.

Modules
arrow-icon

Naast interne trainingen, worden er ook trainingen gegeven door externe trainers. Deze kunnen je helpen je verder te ontwikkelen als interimmer. Hiervoor zijn verschillende modules beschikbaar gesteld, waarbij je zelf aan kan geven welke module voor jou interessant is om te volgen.

veelgestelde vragen

Welke werkzaamheden horen bij een rol als trainee?
Wat houdt detachering binnen Fit in?
In welke regio's is Fit actief?
Bij wat voor soort organisaties kan ik op een opdracht gezet worden?
Welke functies horen bij een rol als business controller?
Welke functies horen bij een rol als financial controller?
Welke functies horen bij een rol als project controller?
Welke functies horen bij een rol als assistent controller?
Welke functies horen bij een rol als financieel medewerker?
Wat is er mogelijk nadat ik het Fit Traineeship heb afgerond?
Welke functies horen bij het Fit Finance Traineeship?
Hoe lang duurt een opdracht gemiddeld?
Welke onderwerpen komen er aan bod tijdens het Fit Traineeship?
Wanneer zijn de trainingen van het Fit Finance Traineeship?
Hoeveel uur ben ik maandelijks buiten werktijd kwijt aan het Fit Finance Traineeship?
Wanneer kan ik instromen als ik wil deelnemen aan het Fit Finance Traineeship?
Hoe lang duurt het Fit Finance Traineeship?
Wanneer zie ik mijn collega’s van Fit?
Wat is de cultuur van Fit?
Wat betekent werken als interimmer voor mij?
Welke werkzaamheden horen bij een rol als trainee?
Wat houdt detachering binnen Fit in?
In welke regio's is Fit actief?
Bij wat voor soort organisaties kan ik op een opdracht gezet worden?
Welke functies horen bij een rol als business controller?
Welke functies horen bij een rol als financial controller?
Welke functies horen bij een rol als project controller?
Welke functies horen bij een rol als assistent controller?
Welke functies horen bij een rol als financieel medewerker?
Wat is er mogelijk nadat ik het Fit Traineeship heb afgerond?
Welke functies horen bij het Fit Finance Traineeship?
Hoe lang duurt een opdracht gemiddeld?
Welke onderwerpen komen er aan bod tijdens het Fit Traineeship?
Wanneer zijn de trainingen van het Fit Finance Traineeship?
Hoeveel uur ben ik maandelijks buiten werktijd kwijt aan het Fit Finance Traineeship?
Wanneer kan ik instromen als ik wil deelnemen aan het Fit Finance Traineeship?
Hoe lang duurt het Fit Finance Traineeship?
Wanneer zie ik mijn collega’s van Fit?
Wat is de cultuur van Fit?
Wat betekent werken als interimmer voor mij?