“Wat doe jij met je vitaliteitsbudget?”

vitaal_op_de_mountainbike

Een van de kernwaarden van Fit is vitaliteit. En dit is natuurlijk niet zomaar. Wij zijn ervan overtuigd dat je met een gezonde, energieke geest in een vitaal lichaam op je best kunt presteren. Hiermee zorgen we ervoor dat we echt impact kunnen maken bij onze opdrachtgevers. 

Omdat we zowel de mentale als fysieke vitaliteit van onze Fitters enorm belangrijk vinden, hebben we het vitaliteitsbudget in het leven geroepen. Het vitaliteitsbudget is een vrij uit te geven budget aan alles wat de vitaliteit en energie ten goede komt. En dat dan natuurlijk in de breedste zin van het woord. Hiermee geven we alle Fitters de mogelijkheid om fit en vitaal in het leven te staan, en zo op het best van hun kunnen te presteren. 

Om een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is met het vitaliteitsbudget hebben we een aantal Fitters gevraagd wat zij met dit budget doen. En wie kunnen we daarvoor beter vragen dan onze vitaliteitscommissie? Deze toppers zetten zich in door de meest uiteenlopende (sport)-activiteiten te organiseren. Zo heeft Michel al meerdere malen een kickboksles gegeven, en gaan we binnenkort - na het succes van vorig jaar - met zijn allen kitesurfen!

We hebben de vitaliteitscommissie gevraagd waarvoor zij hun vitaliteitsbudget inzetten, waarom ze plaatsnemen in de vitaliteitscommissie en wat ze van het vitaliteitsbudget vinden. 

Allereerst hebben we Maik gevraagd. Hij zit in de vitaliteitscommissie omdat hij het enorm vet vindt wat Fit allemaal doet voor de vitaliteit van haar werknemers. En om daar op deze manier een steentje aan te kunnen bijdragen is natuurlijk gaaf. Daarnaast heeft hij tijdens zijn studie meerdere commissies gedaan, en dat op deze manier te kunnen doorzetten vind hij tof om te doen. 

“Daarnaast doe ik aan wielrennen, waar aardig wat kosten bij komen kijken. Door het budget kan ik mijn prestaties verbeteren, maar ook comfortabeler en veiliger fietsen door niet te bezuinigen op een fietsbroek en een goede helm.” Lekker bezig!

Lars, ook lid van de vitaliteitscommissie, kwam met een heel andere, maar minstens zo gave bestemming voor zijn vitaliteitsbudget. “Ik ben van plan binnenkort een duikhorloge te kopen zodat ik die kan gebruiken op mijn vakantie in Thailand. Het resterende budget ga ik gebruiken om een nieuw paar skischoenen te kopen voor de aanstaande wintersport.” Wat een plannen - gaaf Lars!

“Vorig jaar heb ik het vitaliteitsbudget gebruikt voor accessoires bij de mountainbike, zoals een helm, klikpedalen, schoenen, handschoentjes en een kilometerteller. [Als je meer wilt weten over dè mountainbike kun je deze video bekijken!] Voor het budget van volgend jaar heb ik ook al vele ideeën, maar waarschijnlijk ga ik het als bijdrage gebruiken voor het aanschaffen van een kitesurfuitrusting.” Komen die kitesurflessen die door de vitaliteitscommissie georganiseerd worden goed van pas!

We vroegen Lars ook waarom hij de keus heeft gemaakt om plaats te nemen in de vitaliteitscommissie. “Het is gaaf om een bijdrage te leveren aan leuke activiteiten waarbij betrokkenheid en vitaliteit [2 van de 3 kernwaarden van Fit] centraal staan. Daarbij vind ik het erg leuk om midden in onze organisatie te staan, en daar helpt een actieve rol in de vitaliteitscommissie heel erg bij.” En dat wordt zeker gewaardeerd Lars!

Ook het langstzittende lid van de vitaliteitscommissie mag natuurlijk niet ontbreken in het interview. We vroegen Michel naar wat hij met zijn vitaliteitsbudget doet, wat hij ervan vindt dat Fit dit beschikbaar stelt en waarom hij in de vitaliteitscommissie zit.

“Vroeger heb ik 10 jaar lang gekickbokst. Ik heb eerst lang getraind, heb daarna enkele wedstrijden gedraaid en ben uiteindelijk ook als trainer aan de slag gegaan. De mindset die je opbouwt tijdens het kickboksen helpt je in alle aspecten van het leven, zowel privé als professioneel. Ik heb me aangesloten bij de vitaliteitscommissie om iedereen binnen Fit de kans te geven om kennis te maken met kickboksen. Dit om zowel de fysieke als mentale gezondheid meer onder de aandacht te brengen, en mensen zich hier echt bewust van te maken.”

Van zijn vitaliteitsbudget heeft Michel - hoe kan het ook anders - een bokszak gekocht. Deze bokszak staat in zijn schuur, en hij gaat hier regelmatig even helemaal op los. “Boksen op de bokszak is de ultieme uitlaatklep. Na een sessie van tussen de 15 tot 30 minuten ben ik mentaal helemaal gerefreshed. Het is heerlijk om op die manier even te resetten. En na zo’n sessie heb ik altijd mijn beste ideeën." 

Zelf ben ik (Koen) via Fit in contact genomen met kickboksen. Mijn eerste les kickboksen heb ik dan ook gevolgd bij Michel. Dit vond ik zo gaaf, dat ik daarna op zoek ben gegaan naar een kickboksgym om dit vaker te gaan doen. Ondertussen ben ik alweer ruim een jaar structureel 2 á 3 keer per week aan het kickboksen. Bedankt voor de inspiratie Michel! 

Ik heb mijn vitaliteitsbudget gebruikt om kickboksgear te kopen, welke ik dus regelmatig gebruik. Deze gear kan best duur zijn, en het feit dat ik hiervoor het vitaliteitsbudget kan aanspreken heeft de stap om deze spullen aan te schaffen en vaker te gaan kickboksen een stuk kleiner gemaakt. Daarom vind ik het ook zo gaaf dat dit budget voor iedere Fitter ter beschikking gesteld wordt. Komt de vitaliteit van alle Fitters zeker ten goede. En het geeft je een mooie mogelijkheid nieuwe dingen te proberen.

Bovenstaande verhalen zijn natuurlijk slechts een greep uit alles wat er mogelijk is met het vitaliteitsbudget. Daarnaast worden er los van de hierboven genoemde kickbokstraining en kitesurflessen worden er nog allerlei andere leuke activiteiten georganiseerd waardoor je zowel fysiek als mentaal een enorme boost krijgt. 

Gaaf om te zien hoe iedereen op zijn of haar eigen manier het budget inzet en daarmee ook op een persoonlijke manier werkt om vol energie in het leven te staan. Dit is precies wat we met het beschikbaar stellen van het vitaliteitsbudget willen bereiken. En natuurlijk dank aan de toppers van de vitaliteitscommissie! Door de activiteiten die zij organiseren krijgen we de kans om ons bloed aan het pompen te krijgen en kennis te maken met nieuwe sporten. Petje af!

In gesprek met Fit?

Wil jij na het lezen van de blogs in gesprek komen met Fit? Wij staan altijd open voor jouw vragen en houden ervan onze kennis te delen en met mensen in gesprek te zijn. Neem contact op en stel je vraag!
Ik kom graag in contact

Gerelateerde blogs

Vitaal
Balans

Is het wel mogelijk om de balans tussen werk en privé te vinden?

Lees meer
Deskundig
Fit Finance Meetup 2023

Hoe Linda en Nienke als student de Fit Finance Meetup 2023 hebben ervaren

Lees meer