Fit in een veranderende markt

Voortdurende verandering is de enige constante in de huidige markt. In gesprekken met onze klanten wordt dit regelmatig bevestigd. Sterker nog, veel van onze opdrachtgevers zijn actief bezig met verandering.‍ We zien veranderingen op macro-economisch gebied, maar zeker ook ontwikkelingen die een grote invloed hebben op ons dagelijks werk. Zoals de recente ontwikkelingen in de robotica, waardoor bepaalde werkzaamheden efficiënter uit te voeren zijn of zelfs helemaal overbodig worden.
Fit Professionals

Deze veranderingen roepen ook weerstand en onzekerheid op. Mensen zijn bang hun baan te verliezen en overbodig te worden. Om anno nu meerwaarde te kunnen bieden, zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen, zijn twee zaken van belang. Ten eerste moet je als organisatie kunnen omgaan met de diverse technologische ontwikkelingen. Ten tweede moet je over de vaardigheden beschikken om ze in je organisatie te implementeren en te borgen. Dit vraagt om inhoudelijke deskundigheid en de juiste soft skills, zoals empathisch vermogen en organisatiesensitiviteit. Fit Professionals of Finance is hier sterk in. Deskundigheid is zelfs een van onze kernwaarden, en dat is geen toeval!

Robotisering en managementinformatie

Maar wat zijn dan die technologische ontwikkelingen? We nemen er twee met je door waarmee wij in ons vakgebied, finance, te maken hebben.

IT en robotisering


De impact van robotisering

Robotisering kan een grote impact hebben op allerlei werkzaamheden. Je denkt misschien direct aan de auto-industrie en de logistiek, maar ook in ons financiële vakgebied zien we robotisering. Mensen vragen ons vaak wat robotisering precies inhoudt. In ons werk trekken we meestal de vergelijking met een macro in Excel – bekend terrein voor de meeste financials.

In zo’n macro kun je handelingen opnemen die je op een gewenst moment laat herhalen. Hierdoor komen handmatige acties te vervallen en neemt de efficiency toe. Dit beperkt zich natuurlijk niet tot Excel. Je kunt bijvoorbeeld repeterende werkzaamheden over verschillende systemen heen programmeren.

Een praktisch voorbeeld dat we regelmatig zien bij opdrachtgevers, is automatische factuurverwerking. Ook het automatisch genereren van standaard managementrapportages behoort tot de mogelijkheden.

De visualisatie en voorspelbaarheid van managementinformatie

Een andere ontwikkeling in de markt is de visualisatie en voorspelbaarheid van managementinformatie. PowerBI is hier een sprekend voorbeeld van. Microsoft heeft de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in de ontwikkeling van PowerBI. Daardoor staat Microsoft bovenaan in het bekende Gartner Kwadrant (zie de afbeelding hieronder).

PowerBI maakt het visualiseren van managementinformatie relatief eenvoudig. De visualisatie is flexibel aan te passen en levert meer tevredenheid bij stakeholders op. Met een Business Intelligence tool kan de hedendaagse Business Controller op een makkelijke manier de voorspelbaarheid verbeteren op basis van scenario-analyses, en zo voldoen aan de informatiebehoefte.

Gartner Kwadrant


Fit Professionals of Finance gaat voor duurzame relaties

Deze technologische ontwikkelingen bieden schitterende kansen. Organisaties hebben behoefte aan flexibiliteit en deskundigheid om te kunnen meebewegen en die kansen te benutten, bijvoorbeeld als het gaat om de veranderende informatiebehoefte. Vanuit onze betrokkenheid bij opdrachtgevers wil Fit Professionals hierin samen voorop lopen.

We organiseren regelmatig vakinhoudelijke trainingen om de deskundigheid van onze finance professionals verder te verdiepen. Onze Finance Trainees volgen het Fit Traineeship, waarin ze onder andere werken aan hun soft skills.

We hechten aan duurzame relaties met onze opdrachtgevers. Doordat we de organisatiecultuur kennen en precies weten welke ontwikkelingen er gaande zijn, kunnen we optimaal inspelen op de behoeften van onze opdrachtgevers. Dit alles maakt Fit Professionals of Finance een gelijkwaardige sparringpartner.

Sparringsessie met FIT

Steeds meer opdrachtgevers leren onze dienstverlening kennen en waarderen. Daar zijn we trots op. We blijven ambitieus, nieuwsgierig en leergierig. Daarom willen we alles weten over de laatste technologische ontwikkelingen en komen we graag in contact met nieuwe opdrachtgevers.

Wil je met ons sparren over de ontwikkelingen binnen jouw organisatie? Laat het ons weten. Wij zijn altijd klaar voor een sparringsessie!

Fitte Finance professionals

In gesprek met Fit?

Wil jij na het lezen van de blogs in gesprek komen met Fit? Wij staan altijd open voor jouw vragen en houden ervan onze kennis te delen en met mensen in gesprek te zijn. Neem contact op en stel je vraag!
Ik kom graag in contact

Gerelateerde blogs

Vitaal
Op deze 6 manieren helpt regelmatig sporten je in je dagelijkse werk

Op deze 6 manieren helpt regelmatig sporten je in je dagelijkse werk

Lees meer
Betrokken
JC-Electronics

In gesprek met JC-Electronics: achterstanden wegwerken na de implementatie van een nieuw ERP pakket

Lees meer