In gesprek: Amber en Efjee over hun ervaringen met het persoonlijk leiderschapstraject van Fit

Amber en Efjee die mee hebben gedaan aan het persoonlijk leiderschapstraject van Fit.

Laatst deelden we dit artikel over de ervaringen van Simon en Anne-Marell met het traineeship. Maar, deelnemen aan het Fit Finance traineeship is pas het begin van jouw avontuur als finance professional! Na het afronden van het traineeship, maar ook als je bij Fit instroomt met de nodige werkervaring, zijn er verschillende interne (en natuurlijk ook externe) opleidingen waar je aan kunt deelnemen. Met het aanbieden van deze opleidingen willen wij iedereen, ongeacht hun ervaring en expertise, de handvatten geven om zich te ontwikkelen tot de professional die zij graag willen zijn. 

Een van deze interne opleidingen is het persoonlijk leiderschapstraject, dat wij (uiteraard met een goede reden) “Stip op de horizon” genoemd hebben. Dit traject is erop gericht om mensen te helpen een helder doel voor zichzelf te definiëren en het pad hiernaartoe scherp te krijgen. Wij zijn van mening hier iets waardevols mee neergezet te hebben, maar om je meer te vertellen over het traject, laten we graag deelnemers zelf aan het woord!

Benieuwd naar wat het traject “Stip op de horizon” Amber en Efjee gebracht heeft? Lees dan hieronder het volledige interview!

Waarom heb je ervoor gekozen om mee te doen met het traject “Stip op de horizon”?

Allereerst hebben we Amber en Efjee gevraagd waarom ze ervoor hebben gekozen om mee te doen aan het persoonlijk leiderschapstraject. Amber heeft hier aan meegedaan omdat zij op zoek was naar een vervolg op het Fit Finance traineeship. Ze was nog lang niet klaar met ontwikkelen. “Ik ben mijn avontuur bij Fit begonnen met het Fit Finance traineeship. Hierin heb ik me samen met alle andere trainees in een enorm snel tempo ontwikkeld, wat ik heel gaaf vond. Daar wilde ik graag een vervolg op, welke het traject “Stip op de horizon” mij leek te kunnen bieden. Het is wel iets anders dan het traineeship, omdat het meer gericht is op persoonlijk leiderschap–op de soft skills. Maar juist dat sprak me aan, waarom ik heb besloten om me er voor aan te melden.”

Efjee zei er het volgende over. “Ik heb om meerdere redenen gekozen om mee te doen aan “Stip op de horizon”, waarvan de belangrijkste is dat ik me absoluut wil doorontwikkelen. Dit is voor mij het belangrijkste in mijn werk bij Fit: stappen maken. Soms moet je hiervoor ook buiten je reguliere 40 uur nog aan de bak, maar ik krijg van dit soort ‘uitstapjes’ naast mijn werk juist weer allemaal frisse energie. Dat maakt de extra tijd die ik er aan kwijt helemaal niet erg.”

Wat hoopte je uit het persoonlijk leiderschapstraject te halen?

Amber ging er naar eigen zeggen open in. “Ik wist niet precies wat ik kon verwachten. Ik wil mezelf graag in de breedste zin van het woord ontwikkelen en ik hoopte dat met dit traject te kunnen doen. Fit biedt veel aan wat betreft opleidingen, cursussen en workshops, en die kansen grijp ik graag met beide handen aan.”

Deze vraag hebben we natuurlijk ook aan Efjee gesteld. Hij wilde er het volgende over kwijt. “Ik was nog heel erg zoekende naar wat ik precies wilde doen. Ik vind zoveel dingen leuk, dat het lastig is om te kiezen welke kant ik nu op wil, haha. Dit wilde ik voor mezelf concreter maken. Om mijn pad helderder te krijgen. Een stip aan de horizon te krijgen.”

Hoe heb je jouw persoonlijke traject vormgegeven?

“We zijn begonnen door onze dromen en ambities te visualiseren. Eigenlijk hebben we de vraag ‘wat wil je later worden als je groot bent?’ beantwoord. Ik haal zelf enorm veel energie uit het helpen van mensen, dus dit heb ik dan ook opgeschreven. Vervolgens heb ik meerdere keren met mijn mentor gebeld om hierover in gesprek te gaan. Hij gaf concrete tips over vragen die ik mezelf kon stellen en oefeningen die ik doen, om nog helderder te krijgen wat nou echt goed bij mij past. Je wordt uitgedaagd om na te denken over wat je zelf wil. Wat je energie geeft en wat niet.” Aldus Amber. 

Efjee heeft deze kans met beide handen aangegrepen door actief contact te hebben met zijn mentor. “Gedurende het traject heb ik iedere maand met mijn mentor gebeld. Tussen die gesprekken door ben ik bezig geweest met het concreet uitschrijven van alles wat voor mij belangrijk is. Zo krijg je voor jezelf helder waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, maar ook wat juist minder goed voor jou werkt. Hieruit komen dan bepaalde rollen die je zou kunnen oppakken binnen je dagelijkse werk, waardoor mijn pad steeds helderder werd. Ook heb ik op aanraden van de trainer veel gesproken met collega’s en andere professionals in het finance-vak, om er achter te komen wat precies nodig is voor een bepaalde functie. Van die ervaringen leer ik ook, om zo nog beter te kunnen bepalen welke stappen ik precies wil zetten in mijn ontwikkeling.” 

Wat heb je geleerd tijdens het traject? En neem je mee naar de werkvloer?

Amber heeft tijdens het traject vooral richting gekregen, maar daarnaast ook de handvatten om hier daadwerkelijk vorm aan te geven. “Wat ik vooral meeneem uit het traject is dat ik een stuk helderder heb waar ik naartoe wil. Ik ben daarnaast een stuk zelfverzekerder geworden in wie ik ben–in de kwaliteiten die ik heb en het type bedrijf waar ik me goed in voel. Daarom ben ik in eerste instantie ook bij Fit gekomen, om te ontdekken waar ik heen wil. Echt tof dat ik hier op deze manier daar de handvatten voor krijg. Zo kan ik nu veel beter mijn eigen tijd managen, wat me helpt in mijn dagelijkse werk. En weet ik ook beter hoe ik keuzes kan maken–hoe ik zaken tegen elkaar kan afwegen om voor mij de juiste keuze te maken.”

Efjee vertelt dat hij enorm veel heeft gehad aan de concrete feedback en tips die hij van zijn mentor heeft gekregen. “Ik heb in de afgelopen maand zo enorm veel geleerd. Het is supergoed om professionele feedback te krijgen om zo betere doelen te stellen en er volgens ook mee aan de slag te gaan. De gesprekken met Frans [de trainer] fungeerden ook als een soort stok achter de deur, wat me echt goed gedaan heeft. Ik weet nu nog beter waar mijn kwaliteiten liggen en wat ik leuk vind, zodat ik beter mijn pad kan bepalen. En daarnaast heb ik ook, met behulp van Frans, een team om me heen verzameld van mensen die mij kunnen helpen in mijn carrière. Daar ga ik nog veel aan hebben in de toekomst.”

Springt er nog echt iets uit voor je wat betreft het traject “Stip op de horizon”?

“Lastige vraag… Ik denk dat vooral de inspirerende coach er uit sprong, die me echt enorm geholpen heeft. Ik ben me nu veel bewuster van wat ik wil en welke kant ik op wil. Het is nog niet helemaal concreet, maar het wordt wel steeds verder getrechterd. Dat geeft me energie.” Lekker bezig, Amber! 

Efjee is vooral trots op de ontwikkeling die hij in zo’n korte tijd heeft doorgemaakt. “Vooral op het punt van assertiviteit heb ik stappen gezet. Ik ben richting mijn leidinggevende consequent in het aangeven van mijn grenzen en neem hem proactief mee in waar ik mee bezig ben. Ook durf ik meer van mezelf te laten zien–ik weet wat ik kan en wat ik kan brengen. Dat geeft enorm veel zelfvertrouwen.” 

Doelen definiëren en het pad hiernaartoe scherp krijgen

Tof om te zien dat Amber en Efjee, en ook alle anderen die mee hebben gedaan aan het traject, zo snel stappen hebben kunnen zetten. Met dit soort opleidingstrajecten proberen wij onze professionals de handvatten te geven om zich zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen tot de persoon die zij graag willen zijn. “Stip op de horizon” is erop gericht om een helder doel te definiëren en het pad hiernaartoe scherp te krijgen. En om vervolgens terug te krijgen dat ik ook lukt, dat is natuurlijk hartstikke gaaf! 

Benieuwd of dit traject iets voor jou is? Of wil je meer weten over welke opleidingsmogelijkheden er nog meer zijn? Neem dan gerust contact op en we beantwoorden graag al je vragen! Wie weet tot snel.

In gesprek met Fit?

Wil jij na het lezen van de blogs in gesprek komen met Fit? Wij staan altijd open voor jouw vragen en houden ervan onze kennis te delen en met mensen in gesprek te zijn. Neem contact op en stel je vraag!
Ik kom graag in contact

Gerelateerde blogs

Deskundig
Amber en Efjee die mee hebben gedaan aan het persoonlijk leiderschapstraject van Fit.

In gesprek: Amber en Efjee over hun ervaringen met het persoonlijk leiderschapstraject van Fit

Lees meer
Deskundig
Hoe onze trainees het Fit Finance traineeship ervaren hebben.

In gesprek: hoe Simon en Anne-Marell het Fit Finance traineeship hebben ervaren

Lees meer