Fitters aan het woord

Betrokkenheid is een van de kernwaarden van Fit Professionals of Finance. Die betrokkenheid werkt in alle richtingen: tussen ons en onze medewerkers, tussen ons en onze klanten, en onderling tussen de collega’s. Doordat oprichters Paulus en Erik daar veel waarde aan hechten en er bij de selectie sterk op letten, heeft Fit zich kunnen ontwikkelen tot een organisatie die deze kernwaarde actief uitdraagt. En dat werkt voor iedereen prettig. In dit blog geven drie Fitters antwoord op een aantal vragen over betrokkenheid.
Fitters

Eerste lustrum voor drie Fitters

Wendy Bunk, Willemijn Tilman en Jelmer Bolt werken al vanaf het begin bij Fit Professionals of Finance. Zij hebben inmiddels zelfs alle drie hun 5-jarig lustrum gehad. Hoewel ze alle drie ongeveer tegelijkertijd bij Fit begonnen, zijn hun carrières verschillend verlopen.

Waarom koos je voor Fit?

Wendy:

Het was meteen raak tijdens mijn sollicitatiegesprek. Ik voelde me thuis en dat bleek wederzijds te zijn. Paulus en Erik waren zelfs zo enthousiast, dat ik direct op een opdracht mocht beginnen als Plant Controller. Nog voordat ik mijn contract had getekend!

Willemijn:

Ik heb voor Fit gekozen omdat het direct goed voelde. In het sollicitatiegesprek werd ik niet bestookt met een lastig vragenvuur. Het gesprek voelde vertrouwd. Omdat ik op kantoor begon, leerde ik de organisatie goed kennen en wist ik zeker dat ik de juiste keuze had gemaakt. Een paar maanden later ben ik aan de slag gegaan met een opdracht op de crediteurenadministratie.

Jelmer:

Voordat mijn contract begon, heb ik al anderhalve week op kantoor gewerkt. Gewoon om een beeld te krijgen van de organisatie. Voor mij voelde het direct goed. Ik wilde graag dat Fit net zo over mij zou denken. Dat bleek het geval te zijn.

Quote Wendy Bunk


Hoe ziet je werk er nu uit?

Wendy:

Ik werk nu als Business Controller. Ik ben verantwoordelijk voor het opzetten van een Planning & Control cyclus en het effectief inrichten van managementinformatie. Hierin begeleid en coach ik de medewerkers die deze taken uitvoeren.

Willemijn:

In totaal heb ik 5 jaar via Fit als consultant gewerkt op opdrachten. Ik startte op de crediteurenadministratie en ben doorgegroeid tot project controller en financial controller. Hierna ben ik op kantoor gaan werken bij Fit waar ik nu verantwoordelijke ben voor de online marketing. Zo houd ik mij bijvoorbeeld bezig met Social Media, de website, campagnes, etc.

Jelmer:

Na een aantal opdrachten heb ik gekozen voor een functie als Business Consultant op kantoor. Ik onderhoud de relaties met opdrachtgevers en werf nieuwe opdrachtgevers. Daarnaast begeleid ik onze Professionals bij hun opdrachten. Door mijn eigen ervaringen als Finance Professional kan ik hen goed helpen.

Hoe ben je in deze functie terechtgekomen?

Wendy:

Na verloop van tijd ontdekte ik hoe leuk ik het vond om projecten te doen. Dat gaf ik duidelijk aan, en Fit hield rekening met mijn wens. Ze gaven me direct de kans om diverse verandertrajecten te leiden en nieuwe Fitters te begeleiden bij het implementeren van mijn plannen. Dat is ook wat ik nu doe bij mijn huidige opdrachtgever.

Willemijn:

Op mijn eerste opdracht kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid. Naast de crediteurenadministratie mocht ik ook meewerken aan verschillende projecten. Dat was best een uitdaging voor een beginnende Financial! Ik heb er veel van geleerd. Uiteindelijk ben ik doorgegroeid naar Financieel Programma Controller en voerde ik diverse Project Control opdrachten uit. Daarna heb ik meerdere controllers opdrachten gedaan, maar merkte ik dat ik een stuk creativiteit wat wel in mij zit niet kwijt kon in mijn werk. Op deze manier ben ik in gesprek gegaan met Paulus en Erik en zodoende in mijn huidige functie als Online Marketeer terecht gekomen.

Jelmer:

Tussen mijn opdrachten door was ik veel op kantoor. Ik wilde graag helpen om Fit op de kaart te zetten en heb onder andere diverse nieuwe opdrachtgevers binnengehaald. Ook hield ik me bezig met de interne organisatie. Dit vond ik zo leuk, dat ik uiteindelijk aangaf een functie op kantoor te willen. Die kans heb ik gekregen, en ik ben inmiddels alweer 3 jaar werkzaam als Business Consultant.

Quote Willemijn Tilman


Waarom heb je het nog steeds naar je zin bij Fit?

Wendy:

De veelzijdigheid van opdrachten bij verschillende organisaties spreekt me erg aan. Het werk blijft interessant en ik leer altijd weer wat nieuws. Ook is betrokkenheid belangrijk voor mij. Ik vind het fijn om mee te denken binnen onze eigen organisatie.

Willemijn:

Ik draai de vraag liever om: waarom zou ik weggaan? Je kunt bij Fit echt ontdekken wat je leuk vindt. Ze houden altijd rekening met wat jij interessant vindt. Daarnaast is de sfeer bij Fit erg goed en heb ik fijne collega’s.

Jelmer:

Ik zie Fit als familie. Dat komt door de intrinsieke motivatie en de oprechte betrokkenheid van alle mensen binnen Fit. In het bijzonder vanuit de oprichters. Hierdoor blijft iedereen zich belangrijk voelen. Geen dag is hetzelfde. Ik voel nog steeds de prikkel om mezelf, de organisatie en mijn collega-Fitters te blijven ontwikkelen.

Waaruit blijkt de betrokkenheid van Fit?

Wendy:

Ze luisteren altijd naar je en denken met je mee. Je kunt jezelf steeds blijven ontwikkelen op opdrachten. En daardoor blijf je zelf ook betrokken.

Willemijn:

Ik merk dat ze vanuit Fit regelmatig checken hoe het gaat. Zo vragen ze of er dingen zijn waar ik tegenaan loop, maar ook hoe het met mij persoonlijk gaat. En er wordt van alles georganiseerd om de onderlinge betrokkenheid te borgen. Niet alleen vanuit het management, maar ook vanuit de Fitters zelf.

Jelmer:

Inmiddels zijn we al wat gegroeid, dus het zou misschien nu niet meer zo snel gebeuren. Maar ik denk meteen aan Paulus, die mijn net verbouwde huis kwam bekijken. We hebben bij die gelegenheid meteen mijn contractvoorstel besproken. Daarna hebben we nog een lekker visje gehaald met een biertje om het te vieren. Dat is wat mij betreft het beste voorbeeld van de betrokkenheid van Fit.

Quote Jelmer Bolt


Wat is het leukste dat je ooit hebt meegemaakt bij Fit?

Wendy:

Ik heb geen concreet voorbeeld, maar ik word enthousiast van het hele plaatje. De afwisseling in de opdrachten, de wederzijdse betrokkenheid op het gebied van ontwikkeling, de maandbijeenkomsten en andere activiteiten.

Willemijn:

Dat is lastig kiezen! Ik vond de eerste periode op kantoor wel erg fijn. Zo leerde ik Fit echt een beetje kennen. Natuurlijk zijn de maandbijeenkomsten en borrels altijd gezellig. Ook aan de oudejaarsborrels heb ik goede herinneringen.

Jelmer:

Ik heb er heel veel. Op deskundig vlak ging ik laatst een gastcollege geven voor 15 mensen. Althans dat dacht ik. Het bleken er meer dan 100 te zijn! Dat was wel even slikken, maar uiteindelijk kreeg ik goede feedback. Toen zag ik alles wat ik bij Fit had geleerd, samenkomen. Die Jelmer van 6 jaar geleden had dat nooit gekund. Qua vitaliteit is mijn favoriete moment samen de 4 mijl lopen. Ik dacht dat ik dit wel ongetraind kon doen, maar dat viel zwaar tegen en ik bleef verder achter dan de bedoeling was.

Paulus over Wendy, Willemijn en Jelmer

Je hebt het al gemerkt: betrokkenheid werkt meerdere kanten op. Oprichter Paulus Kooistra deelt zijn enthousiasme over de drie Fitters.

Paulus Kooistra


Wendy toont constant meerwaarde

Wendy is leergierig, enthousiast en toont constant haar meerwaarde. Ze helpt organisaties met de financiële uitdagingen die er zijn. Behalve deskundig is ze heel betrokken bij Fit. Ze denkt mee en komt met verbetervoorstellen. Ook als haar hulp niet is gevraagd. Op persoonlijk vlak is Wendy iemand die goed kan inspelen op verschillende situaties. Ik ging een keer met mijn vrouw uit eten in een restaurant waar een vriendin van Wendy werkte. Zij verraste ons met een aperitief, dat Wendy voor ons had geregeld. En dat is gewoon Wendy

Willemijn, de punctuele organisator

Willemijn is een geweldige organisator. Zo is ze altijd van de partij bij de organisatie van maandbijeenkomsten en barbecues. Maar ze is ook ontzettend creatief, en heeft bijvoorbeeld geholpen met het ontwerpen van promotiemateriaal. Moet er iets gebeuren, dan is Willemijn erbij. Haar eerste opdracht bij ons op kantoor heeft ze zo goed gedaan, dat haar begroting zelfs na 5 jaar nog wordt gebruikt. Ze is enorm punctueel en checkt haar eigen werk wel 100 keer. Ze is echt goed in haar werk en in hoe ze opdrachten aanvliegt.

Jelmer: coach met humor

Jelmer is super slim. Hij toont veel commitment naar Fit en naar onze opdrachtgevers. Hij doet altijd zijn uiterste best, staat voor iedereen klaar en is oprecht. Dat vind ik een mooie eigenschap. Jelmers uithoudingsvermogen om dingen gedaan te krijgen is een grote plus, want dat moet je in ons beroep wel hebben. Hij houdt ervan om mensen te coachen en is in staat om mensen mee te krijgen. Dat is waardevol in een team. Ook zijn gevoel voor humor is niet onbelangrijk.

We hebben nog meer Fit Professionals of Finance

In dit blog hebben we drie Professionals aan het woord gelaten. Maar we hebben nog veel meer collega’s. Wil je hen beter leren kennen? Je vindt hen hier. Ben je enthousiast geworden en wil je ook een Fit Professional worden? Solliciteer dan hier. Of wil je een Fitter in huis halen? Neem dan contact op.

In gesprek met Fit?

Wil jij na het lezen van de blogs in gesprek komen met Fit? Wij staan altijd open voor jouw vragen en houden ervan onze kennis te delen en met mensen in gesprek te zijn. Neem contact op en stel je vraag!
Ik kom graag in contact

Gerelateerde blogs

Betrokken
JC-Electronics

In gesprek met JC-Electronics: achterstanden wegwerken na de implementatie van een nieuw ERP pakket

Lees meer
Deskundig
Fit Finance Meetup 2023

Hoe Linda en Nienke als student de Fit Finance Meetup 2023 hebben ervaren

Lees meer