In gesprek met Delftechniek: de succesvolle implementatie van een nieuw programma voor debiteurenbeheer

Delftechniek

De afgelopen jaren zijn we als Fit de samenwerking aangegaan met een groot aantal opdrachtgevers, wat van onze kant vaak enorm goed bevalt. Zo krijgen wij de kans impact te maken bij de meest uiteenlopende opdrachtgevers én krijgen Fitters de kans zich op zowel professioneel als persoonlijk vlak te ontwikkelen. Kijk, dat dit voor ons goed werkt is één, maar misschien nog wel belangrijker is hoe onze opdrachtgevers dit ervaren. Want zij zijn voor wie wij met z’n allen het verschil willen maken. 

Om hierachter te komen zijn we het gesprek aangegaan met Martin, finance manager bij Delftechniek. Toen er zich op zijn afdeling een probleem voordeed, heeft hij geschakeld met Fit, waarna Ginette is ingevlogen om het probleem te tackelen. 

Op het moment van het interview zit Ginette in haar laatste week bij Delftechniek. Het project dat zij heeft opgepakt is succesvol afgerond, waarmee het voor haar tijd is voor wat nieuws. Daarnaast is dit wat ons betreft ook het uitgelezen moment om op de koffie te gaan bij Delftechniek, om kort terug te blikken op de samenwerking en het verloop van de opdracht van Ginette. En dat hebben we dan ook gedaan natuurlijk! 

Benieuwd waar Delftechniek tegenaan liep? En hoe Martin en Ginette dit probleem hebben aangepakt? Dat lees je in onderstaand interview!

Hey Martin, leuk dat we langs mogen komen! Tegen welk probleem liepen jullie aan op de financiële afdeling, waarvoor jullie Fit gebeld hebben?  

“Vorig jaar hebben wij een nieuw softwareprogramma voor debiteurenbeheer geïmplementeerd. De technische implementatie van dit programma is door de technische mensen vanuit het softwarebedrijf zelf gedaan, maar we liepen er tegenaan dat de koppelingen met ons ERP-pakket nog niet goed waren ingesteld en de instellingen nog wat gefinetuned moesten worden. 

Daarnaast hadden we iemand nodig die onze mensen op de financiële administratie aan de hand mee kon nemen in hoe zij deze software nou precies moesten gaan gebruiken. Zelf had ik hier simpelweg de tijd niet voor. We hadden daarom iemand nodig die zich dit systeem snel eigen kon maken, de kinderziektes eruit kon halen, om vervolgens de rest van onze mensen op de financiële administratie mee te nemen in hoe zij het best met dit programma kunnen werken.” 

Om dit op te lossen hebben jullie vervolgens met Fit geschakeld. Hoe is dit contact tot stand gekomen? 

“Dat is al jaren geleden ontstaan, we hebben namelijk een paar jaar geleden al eens met Fit gesproken. Ik ben destijds benaderd door een oud business consultant, waarna we hebben kennisgemaakt en gesproken over een issue wat wij hadden met PowerBI. De business consultant gaf aan dat Fit ook hierin zou kunnen ondersteunen, maar om dit probleem te tackelen zijn we destijds in zee gegaan met een andere partij. Toch is het contact met Fit altijd goed gebleven. 

Toen we problemen kregen met de capaciteit op de financiële afdeling, hebben we al eens eerder met Fit geschakeld. Ze sprongen in op onze vraag door snel profielen van meerdere kandidaten te delen, die eigenlijk allemaal een goede match leken met de functie die we toen maar niet gevuld kregen. We hebben na een aantal gesprekken een van deze profielen gekozen, die direct konden starten. Zij [Ruth] stond de volgende maandag bij ons op de stoep om te beginnen, behoefde amper uitleg en kon direct los. Fit schakelde snel en heeft daarmee rap ons probleem de kop in gedrukt. Dat was erg prettig. En naast Ruth heeft ook Bas een tijdelijke rol bij ons vervuld. Mooi om op deze manier de gaten te kunnen dichten. 

Toen we vervolgens tegen moeilijkheden aan liepen met de uitrol van het nieuwe programma voor debiteurenbeheer, hoefde we niet lang na te denken voor we bij Fit aanklopten. Dit was wat ons betreft een rol van tijdelijke aard. Omdat onze eerdere ervaringen met Fit goed waren, hebben we hun gebeld.”

Jij bent toen gestart bij Delftechniek, Ginette. Hoe heb jij die eerste periode bij hen ervaren? 

“Ik was in die periode net klaar met mijn studie Economics & Business Economics aan de RUG. Ik wilde graag praktijkervaring opdoen–meer leren over hoe een administratie precies werkt en wat er allemaal bij komt kijken. Ik ben vervolgens namens Fit op gesprek gegaan bij Delftechniek, wat tijdens de eerste kennismaking al goed klikte. Ook het project sprak me aan, dit was voor mij een mooie kans om de administratie verder te leren kennen. 

Bij Delftechniek ben ik vervolgens enorm goed ontvangen. In het begin van mijn opdracht ben ik veel met het nieuwe programma bezig geweest, ik heb geleerd hoe het werkt en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ook liet Delftechniek mij vrij in hoe ik dingen wilde aanvliegen, ze staan echt open voor ideeën. Mits je met goede redenen komt waarom deze manier beter is natuurlijk! Het financiële team dat er al zat, reageerde ook supergoed op de dingen die ik graag met hen wilde aanpakken, wat echt fijn was.”

Ginette in actie bij Delftechniek.

Wat vind jij van de manier waarop Ginette dit project aangepakt, Martin? 

“Ginette heeft dit project echt eigen gemaakt, complimenten daarvoor. Ze had binnen no-time door hoe het systeem werkt en kon zo onze mensen aan de hand meenemen in hoe er het beste mee gewerkt kan worden. Precies waar we naar op zoek waren. Dit heeft mij echt enorm veel tijd gescheeld, ik hoefde immers niet meer zelf de uitrol te doen. Ook hebben we Ginette de tijd gegeven die zij dacht nodig te hebben, waarmee we denk ik een betere basis hebben gelegd dan als ik het zelf even tussendoor had moeten doen. Het systeem loopt nu goed en het team weet wat ze moeten doen, waardoor wij weer verder kunnen bouwen. 

Die kun je in je zak steken, Ginette! Als je nu terugblikt op je opdracht bij Delftechniek, wat springt er dan voor je uit?  

“Het programma dat Delftechniek voor debiteurenbeheer gebruikt, loopt nu goed. We hebben wat betreft het debiteurenbeheer veel vooruitgang geboekt en het een stuk efficiënter ingericht. De overdracht is inmiddels gedaan naar de vaste medewerkers, waarmee mijn tijd bij Delftechniek tot een einde komt. 

Ik heb hier in korte tijd kennisgemaakt met veel verschillende systemen, heb mogen ontdekken hoe processen lopen en waar kansen liggen om zaken strakker in te regelen. Die ervaring pakt niemand mij meer af. Ook heb ik van Delftechniek echt de ruimte gekregen om te leren. Erg fijn ook dat Martin de tijd heeft genomen om een stukje van zijn brede kennis en ervaring over te dragen, daar heb ik tot nu toe veel aan gehad.” 

De nieuwe kantine van Delftechniek.

Ook mooie woorden voor Delftechniek, Martin. Hoe zou jij de samenwerking tussen Delftechniek en Fit verder omschrijven? 

“Iedereen die bij ons is binnengekomen via Fit zijn stuk voor stuk slimme, nieuwsgierige mensen. Fit heeft ons al meerdere malen ontlast in tijden van nood, plus dat hun mensen in het verlengde van hun takenpakket de organisatie ondersteunen. Iemand die vóór Ginette via Fit bij ons gezeten heeft, heeft ons bijvoorbeeld een aantal mooie tips gegeven over hoe we communicatie binnen ons Finance & Control team beter konden vormgeven. Dit hebben we ter harte genomen en gebruiken we nu nog steeds. Als ‘buitenstaander’ heb je een soort natuurlijke adviesfunctie, waarvoor de Fitters niet bang zijn om hem op te pakken. Al met al een positieve ervaring!” 

Enorm tof om te horen dat de samenwerking vanuit zowel de kant van de opdrachtgever, Martin, als de Fitter, Ginette, goed is bevallen! Een opdracht succesvol afronden en een organisatie achterlaten die soepeler en efficiënter draait dan wanneer we binnenkomen, dat is immers waar we het voor doen. Zo creëren we met elkaar een positieve impact bij de mooie bedrijven die onze regio rijk is, waarvan het succesvol uitrollen van een nieuw programma voor debiteurenbeheer natuurlijk een prachtig voorbeeld is.

In gesprek met Fit?

Wil jij na het lezen van de blogs in gesprek komen met Fit? Wij staan altijd open voor jouw vragen en houden ervan onze kennis te delen en met mensen in gesprek te zijn. Neem contact op en stel je vraag!
Ik kom graag in contact

Gerelateerde blogs

Betrokken
JC-Electronics

In gesprek met JC-Electronics: achterstanden wegwerken na de implementatie van een nieuw ERP pakket

Lees meer
Deskundig
Hoe onze trainees het Fit Finance traineeship ervaren hebben.

In gesprek: hoe Simon en Anne-Marell het Fit Finance traineeship hebben ervaren

Lees meer