Hoe Linda en Nienke als student de Fit Finance Meetup 2023 hebben ervaren

Fit Finance Meetup 2023

15 mei 2024 is het zover: de Fit Finance Meetup 2024! Hier komen toonaangevende organisaties uit Noord-Nederland, ambitieuze studenten en gedreven finance professionals samen om met elkaar in gesprek te gaan. De 5 key partners van de Fit Finance Meetup zijn dit jaar de Gasunie, Equans, het CJIB, Solidus en Novar, waarmee werkgevend Noord-Nederland goed vertegenwoordigd is! Naast deze 5 mooie organisaties sluiten natuurlijk ook andere partners en deelnemers aan met wie je in gesprek kunt komen op 15 mei. 

Klinkt heel tof, maar misschien vraag je je als student of finance professional nog af: “is meedoen aan de Fit Finance Meetup iets voor mij?” Om hier antwoord op te geven willen we graag laten zien wat eerdere deelnemers van de Fit Finance Meetup vonden. Door hun ervaringen te delen krijg je een beter beeld van hoe de dag eruit zal zien en wat je kunt verwachten.

We zijn hiervoor in gesprek gegaan met Linda en Nienke. Linda is dagwinnaar geworden met haar groepje in 2023 en is nu bezig met haar scriptie bij KPMG. Nienke is een maandje voor de Fit Finance Meetup afgestudeerd en werkt ondertussen alweer een half jaar bij Fit. We vroegen zowel Linda als Nienke hoe ze de Fit Finance Meetup vorig jaar ervaren hebben, wat ze er geleerd hebben en of ze het zouden aanraden aan andere studenten en jonge finance professionals. Twijfel je ook nog of je mee wilt doen? Lees dan snel verder!

Waarom heb je meegedaan aan de Fit Finance Meetup? En hoe vond je de dag?

Linda: “Ik heb meegedaan aan de Fit Finance Meetup omdat ik geïnteresseerd was in wat controllers precies doen. Tijdens je studie krijg je voornamelijk theorie, waarmee je nog geen heel helder beeld krijgt… Daarnaast was het voor mij een mooie manier om in contact te komen met bedrijven in Noord-Nederland. Je hoort en ziet veel over de grote bedrijven in de Randstad, maar niet zo veel over de mogelijkheden in het Noorden. 

Iedere key partner had van een actueel probleem in hun organisatie een case gemaakt, die wij als studenten en jonge professionals mochten uitwerken. Hiervoor zijn we als deelnemers verdeeld in groepjes, waarna we met elkaar aan de slag zijn gegaan. Mijn groepje mocht aan de slag voor het MCL (Medisch Centrum Leeuwarden), wat reuze-interessant was. Op deze manier krijg je inzicht in tegen welke problemen zo’n grote organisatie in de praktijk aanloopt. En je mag gelijk meedenken over de oplossing ervan. 

Daarna mochten we onze oplossing presenteren. Dit is me vooral bijgebleven, want ik vond het aardig spannend, haha. Onze uitwerking van de case werd door het MCL gekozen als beste oplossing, waarna we onze oplossing mochten presenteren aan een vakjury bestaande uit professoren van de RUG. Zij hebben onze oplossing vervolgens gekozen als beste idee!

Het presenteren ligt nogal buiten mijn comfortzone, maar het was wel erg leerzaam. Ook vond ik het leuk om samen te werken met anderen, van studenten tot finance professionals die meerdere jaren werkervaring hadden. Dat het een gemixt gezelschap was, maakte het erg tof en leerzaam.”

Nienke: “Wat ik tijdens de Fit Finance Meetup vooral van plan was, was mensen en bedrijven leren kennen. En dat is gelukt! Ik mocht met mijn groepje de case voor het CJIB uitwerken, wat enorm interessant was. Op deze manier heb ik kennisgemaakt met wat ik in de praktijk kan verwachten van een job in de finance. Ook heb ik tijdens het uitwerken van de case samengewerkt met mensen die in het vak zitten. 

Ik vond het vooral goed om mezelf op deze manier uit te dagen, want die casus was nog best pittig. Daarna mochten wij onze oplossing presenteren aan het CJIB, maar zij hebben ons uiteindelijk niet gekozen om ook door te gaan naar de vakjury.

De borrel, die na het dagprogramma op de planning stond, was ook erg leuk. Ik heb gesproken met meerdere mensen die werkzaam zijn in de finance, waarmee ik een beter beeld heb gekregen bij wat voor bedrijf en rol ik terecht kan komen. Ook de mix tussen studenten en ‘veteranen’ in het vak was een mooie combinatie.”

Hoe heb je de sfeer tijdens de dag ervaren?

Nienke: “Tijdens de lezing van Bas Nijhuis werd de toon direct gezet, iedereen heeft echt hard gelachen. Je merkte dat hierdoor iedereen los kwam en gemotiveerd aan de slag ging met hun casus. De meesten waren serieus bezig met het uitwerken en presenteren van de casus. Tijdens de borrel was het vooral gezellig, een leuke manier om te netwerken met (bijna)afgestudeerden en bedrijven.”

Linda: “Ik vond de sfeer open en laagdrempelig, ik kon gewoon mezelf zijn.Tijdens het uitwerken van de case was het wel iets formeler, omdat we toen echt ingingen op de inhoud. Ook het feit dat het een gemixt gezelschap was, studenten met mensen die al redelijk wat werkervaring hadden, maakte het interessant. ”

Wat neem je mee uit je deelname aan de Fit Finance Meetup 2023?

Linda: “Tijdens de Fit Finance Meetup hebben we een inkijkje gekregen in wat je kan verwachten van het controllersvak. Door te werken aan een casus waar een organisatie daadwerkelijk mee te maken heeft, doe je ervaring op. Ook heb ik kennis gemaakt met vette bedrijven waar ik eigenlijk nog helemaal niet over had nagedacht.”

Nienke: “Als je niet precies weet wat je wilt met je diploma in de finance of bedrijfseconomie, is meedoen aan de Fit Finance Meetup een mooie manier om praktijkkennis op te doen en bedrijven te leren kennen. Ook heb ik gesproken met mensen die net aan het werk waren, waardoor ik een beeld heb gekregen van waar ik allemaal aan de slag kan. Fijn om zo een inkijkje te krijgen in de mogelijkheden.”

Zou je deelnemen aan de Fit Finance Meetup aanraden?

Nienke: “Het is een mooie manier om te netwerken en om kennis te maken met wat er daadwerkelijk gebeurt binnen een bedrijf. Als je toe bent aan je eerste baan of je wilt graag een switch maken van bijvoorbeeld de accountancy naar het bedrijfsleven, kun je tijdens de Fit Finance Meetup toffe bedrijven leren kennen. Plus de hapjes en drankjes tijdens de borrel waren erg lekker, haha!”

Linda: “Ik heb kennisgemaakt met bedrijven waar ik uit mezelf nooit over zou nadenken. Goed om op die manier je horizon te verbreden. Ook komt een groot gedeelte van de mensen alleen naar dit evenement, waardoor het heel makkelijk is om te connecten met anderen. Dat is echt fijn. Dus ja, als je graag kennis wilt maken met wat een controller in de praktijk doet en mogelijke werkgevers wilt leren kennen, zou ik het aanraden.”

Zien we jou ook op 15 mei?

Tof om te zien dat deelnemers van de editie in 2023 zo enthousiast zijn – bedankt voor jullie eerlijke antwoorden Linda en Nienke! Uit jullie antwoorden halen we dat het doel van het evenement bereikt wordt: het verbinden van financieel talent en mooie organisaties in Noord-Nederland. 

Ben je ook bijna klaar met je studie of net begonnen met werken en wil je graag kennis maken met de toonaangevende organisaties van Noord-Nederland? Wees dan van harte welkom op de aankomende editie van de Fit Finance Meetup op 15 mei!

Je kunt je voor het volledige programma aanmelden, waarmee je je kans grijpt aan de real-life case van één van de key partners te werken. Zo kun je kennis maken met werken in de finance en deze bedrijven op een andere manier leren kennen. Mocht je overdag niet kunnen is er ook een mogelijkheid om alleen ‘s avonds aan te sluiten bij de netwerkborrel. Houd onze socials in de gaten voor de aanmeldlink!

Enthousiast, maar wil je liever nog wat meer informatie voordat je je aanmeldt voor dit evenement? Via deze link kun je je aanmelden voor een korte online informatiesessie, waarin we je meenemen in wat je kunt verwachten van de Fit Finance Meetup. Op 5 en 23 april, om 16.00 uur, wordt deze online sessie gehouden. Haak bij één van de twee aan en we vertellen je precies wat je kunt verwachten van de Fit Finance Meetup. Tot dan!

In gesprek met Fit?

Wil jij na het lezen van de blogs in gesprek komen met Fit? Wij staan altijd open voor jouw vragen en houden ervan onze kennis te delen en met mensen in gesprek te zijn. Neem contact op en stel je vraag!
Ik kom graag in contact

Gerelateerde blogs

Deskundig
Amber en Efjee die mee hebben gedaan aan het persoonlijk leiderschapstraject van Fit.

In gesprek: Amber en Efjee over hun ervaringen met het persoonlijk leiderschapstraject van Fit

Lees meer
Deskundig
Hoe onze trainees het Fit Finance traineeship ervaren hebben.

In gesprek: hoe Simon en Anne-Marell het Fit Finance traineeship hebben ervaren

Lees meer