fbpx

Wat is Business Intelligence? De betekenis en mogelijkheden

Business Intelligence (BI) is eigenlijk onmisbaar als je een modern bedrijf hebt. Wij vertellen je wat BI precies is en wat je ermee kunt.

Definitie Business Intelligence

Business Intelligence draait kort gezegd om het verzamelen en analyseren van bedrijfsgegevens en bedrijfsinformatie. BI is eigenlijk een parapluterm voor een flink aantal processen. 

Er zijn verschillende business intelligence-tools die data kunnen analyseren. Het is belangrijk dat je goed onderzoek doet naar welke tool het beste bij je organisatie en werkwijze past.

wat is BI of business intelligence

Waarom zou je Business Intelligence toepassen? 

Er is niets zo dodelijk voor een organisatie als het maken van slecht geïnformeerde keuzes. Met BI verzamel je zoveel mogelijk gegevens van je bedrijf. Daarmee bouw je een schat aan informatie op. Met BI-toepassingen verzamel je de gegevens niet alleen, maar analyseer je ze ook.

Het doel hiervan is dat je met deze data je organisatie slimmer laat werken. Met BI-oplossingen zie je waar knelpunten en groeimogelijkheden zijn en hoe je je concurrentie voor kunt blijven. 

Business Intelligence is dus van grote waarde voor je bedrijf. Als je dit niet toepast, laat je heel veel voordeel (en vaak winst) liggen. 

Lees ook: recruitment is onmisbaar voor iedere organisatie. Als je wilt groeien, moet je nieuwe mensen vinden. In dit blog leggen we uit wat de betekenis van recruitment is, welke soorten recruiters er zijn en welke manier van recruitment bij jouw organisatie past

Business Intelligence en dashboards

BI-oplossingen halen veel informatie uit verschillende systemen: van logistieke processen tot klantinformatie en verder. Deze enorme hoeveelheid data moet natuurlijk wel op een geordende manier worden gepresenteerd.

Daarvoor zijn dashboards onmisbaar. Met dashboarding maak je alle informatie overzichtelijk en inzichtelijk

Tips om Business Intelligence optimaal te benutten

Als je voor het eerst begint met BI, moet je oppassen dat je niet te diep in alle informatie duikt, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Aan de andere kant wil je ook niet te veel informatie onontgonnen laten. Het is belangrijk om hier een goede balans in te vinden.

Met dashboarding houd je het overzicht en kun je de focus leggen op de belangrijkste informatie. Je hebt natuurlijk ook een goede professional nodig die deze informatie optimaal kan uitlezen. Het is dus zaak om goede BI-controllers te recruiten

Een professional zorgt ervoor dat de KPI’s helder zijn voordat hij of zij zich in de data verdiept. Met KPI’s geef je je zoektocht richting en verlies je niet je lange-termijn-denken uit het oog. Vervolgens visualiseer je de voortgang van je KPI’s met dashboards.

De kernwaarden van Fit Professionals

Deskundig

Fit Professionals of Finance verstaan hun vak en blijven voortdurend in ontwikkeling. Ze stellen zich in alle situaties professioneel op. Ze gaan vertrouwelijk om met interne informatie. Wij waarborgen dit door toezicht te houden, training aan te bieden en te investeren in hun ontwikkeling.

Betrokken

We voelen ons betrokken bij onze opdrachtgevers en bij elkaar. We investeren in de ontwikkeling van onze professionals. Met onze opdrachtgevers gaan we voor langetermijnrelaties waarin we op basis van vertrouwen en respect waarde creëren. We delen graag onze kennis en ervaring om bij te dragen aan het behalen van professionele en zakelijke doelen.

Vitaal

We zetten hoog in op een gezonde balans tussen de mentale en de fysieke gezondheid van onze professionals. Dit leidt volgens ons tot betere prestaties, meer plezier en meer energie op de werkvloer. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee onze eigen verwachtingen en die van onze opdrachtgevers waarmaken en zelfs overtreffen.