fbpx

Wat is de sleutel tot succes? Kennis delen!

Wat is de sleutel tot succes? Kennis delen!

Samenwerking brengt je verder. Onze Wendy Bunk weet daar alles van. Namens Fit Professionals of Finance werkte ze een tijdlang voor SurgVision, onderdeel van de Bracco Group. In 2019 bezocht ze een congres in Milaan, waar alle finance professionals van de Bracco Group bijeen kwamen. In de corona-tijd van nu kunnen we ons dat nauwelijks nog voorstellen: een congres waar honderden mensen enthousiast samenkomen om kennis te delen. We bedenken nu andere manieren om dat te faciliteren!

Het doel van dit congres? Een uitgebreide training over IFRS, cyber security en cash forecasting, en het delen van kennis over de bijgewerkte IFRS-normen. In dit blog legt Wendy uit wat deze normen zijn, waarom ze zo belangrijk zijn en wat ze heeft geleerd tijdens het congres in Milaan.

Betekenis IFRS

IFRS staat voor International Financial Reporting Standards. Het zijn standaarden voor jaarverslagen van beursgenoteerde bedrijven. Deze normen hebben als doel om te zorgen voor transparantie, verantwoordelijkheid en efficiëntie in financiële markten.

Wendy Bunk bezocht het IFRS congres in Milaan

De IFRS-standaarden zijn per onderwerp genummerd. Voorbeelden van onderwerpen waar de IFRS normen voor heeft ontwikkeld: financiële instrumenten (IFRS 9), rapportages over leases (IFRS 16) of verzekeringscontracten (IFRS 17).

IFRS-richtlijnen voor jaarverslagen

De IFRS-richtlijnen voor jaarverslagen van beursgenoteerde bedrijven worden regelmatig bijgewerkt. Zo hebben IFRS 9 en IFRS 16 laatst een update gehad. Zo schrijft IFRS 9 nu voor dat je reserveringen moet maken voor dubieuze debiteuren. IFRS 16 benoemt nu dat lease-auto’s moeten worden opgenomen in de balans.

Kennis delen en samenwerking

Tijdens het congres in Milaan kwamen zo’n 50 finance professionals van de Bracco Group bijeen. Fitter Wendy reisde al vaker voor SurgVision, maar dit was de eerste keer dat ze naar het hoofdkantoor in Milaan ging.

“Op dit congres heb ik veel geleerd en nieuwe ervaringen opgedaan. Wat me vooral opviel was hoe efficiënt het werkt als iedereen kennis met elkaar deelt.

Tijdens het congres gaf SurgVision uitleg over hoe de nieuwe IFRS-normen werken – inclusief opdrachten, zodat iedereen het echt grondig leerde begrijpen. De aanwezige professionals droegen daarnaast allemaal bij aan het delen van kennis en ervaringen.

Samenwerking brengt je verder

Ik zag hoe belangrijk is het om altijd met collega’s te blijven sparren en informatie uit te wisselen. Waarom? Je ontwikkelt je continu en daarbij zijn inzichten van anderen erg belangrijk. Zo kun je namelijk jouw kijk op de wereld aanscherpen. Uiteindelijk leidt het delen van kennis ertoe dat iedereen zijn of haar werk beter doet. Vooral als professionals hun hele loopbaan lang kennis blijven delen.

Leerzame aspecten van kennisdeling zijn onder andere kernachtig formuleren, opbouwende feedback geven en feedback ontvangen. Zelfs de meest ervaren professionals leren hier voortdurend van. Deze vorm van permanente educatie is enorm waardevol en kan mij in mijn hele carrière veel brengen.”

Samenwerking: formeel en informeel

“Bijkomend voordeel van een congres: ik zag een groot deel van mijn collega’s voor het eerst face-to-face. Collega’s van over de hele wereld die hetzelfde werk doen als ik.

Wat was het leerzaam om samen te werken en ervaringen te delen met internationale collega’s. Wat zijn hun uitdagingen en hoe lossen ze dat op? Een andere blik kan soms heel verhelderend zijn. En je ziet elkaar tijdens een congres niet alleen bij officiële meetings. Ook informeel spreek je elkaar, bijvoorbeeld tijdens de lunch, en het diner in de buurt van het hotel in Milaan. Soms kom je juist in een ongedwongen setting tot interessante, nieuwe inzichten.

O, en ik heb nog iets belangrijks geleerd tijdens het congres: de Italiaanse mentaliteit van lekker eten en wijn drinken bevalt me wel. Daar zou ik best aan kunnen wennen!”

De kernwaarden van Fit Professionals

Deskundig

Fit Professionals of Finance verstaan hun vak en blijven voortdurend in ontwikkeling. Ze stellen zich in alle situaties professioneel op. Ze gaan vertrouwelijk om met interne informatie. Wij waarborgen dit door toezicht te houden, training aan te bieden en te investeren in hun ontwikkeling.

Betrokken

We voelen ons betrokken bij onze opdrachtgevers en bij elkaar. We investeren in de ontwikkeling van onze professionals. Met onze opdrachtgevers gaan we voor langetermijnrelaties waarin we op basis van vertrouwen en respect waarde creëren. We delen graag onze kennis en ervaring om bij te dragen aan het behalen van professionele en zakelijke doelen.

Vitaal

We zetten hoog in op een gezonde balans tussen de mentale en de fysieke gezondheid van onze professionals. Dit leidt volgens ons tot betere prestaties, meer plezier en meer energie op de werkvloer. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee onze eigen verwachtingen en die van onze opdrachtgevers waarmaken en zelfs overtreffen.