fbpx

Terug naar de tekentafel met het Fit Business Development Model

Ook bij Fit Professionals of Finance hebben we moeten omschakelen. Wie niet, in deze bizarre tijden? Terug naar de tekentafel! Daar hebben we een nieuw model voor business development ontwikkeld – met 1,5m afstand natuurlijk. Doordat we zelf dit proces hebben ervaren en dit model hebben uitgewerkt, kunnen we andere bedrijven hiermee helpen.

Toekomstgericht als we zijn, zijn we Finance Partner bij VentureLab: de start-up- en scale-up incubator van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Zo helpen we beginnende ondernemers met het future-proof maken van hun businessmodellen.

Pak je kansen als start-up

De coronacrisis stelt de creativiteit van volwassen organisaties op de proef. Een businessmodel dat vorig jaar nog fantastisch werkte, kan nu in de knel komen door maatregelen of andere onvoorziene omstandigheden. De positieve kant hiervan? Iedere getroffen organisatie zit in principe weer in een start-upfase. En dat biedt tal van duurzame kansen!

Maar hoe dan?

Uiteraard zorgt deze situatie voor veel vragen. Want hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie of afdeling gezond 2020 doorkomt? Hoe benut je jouw bedrijfsmiddelen om resultaten te boeken tijdens deze situatie? Hoe zet je bestaande bedrijfsprocessen in om verandering mogelijk te maken? En hoe zorg je ervoor dat je nieuwe businessmodel schaalbaar en duurzaam is én blijft?

Kijk vooruit met Fit Professionals

Wij beantwoorden al jouw vragen, inclusief follow-up. Met ons Fit Business Development Model krijg je cruciaal inzicht in de waardepropositie van jouw afdeling of organisatie. Dit doen we door het analyseren van je kernactiviteiten en van je inzet van partners, middelen en mensen.

Al onze professionals zijn deskundig in finance of business. Of zelfs allebei tegelijk. Daarnaast hebben we jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van high-tech start-ups. Daarom zijn we bij uitstek geschikt als sparringpartner.

We verleggen de huidige kaders en kijken hoe schaalbaar deze zijn in de toekomst. Met elkaar herijken we je businessplan. De haalbaarheid van je businessplan 2.0 toetsen we via verschillende invalshoeken. Hoe? Met de inzet van kennis en expertise, en met het multidisciplinaire netwerk van VentureLab North.

Iedere uitdaging biedt mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Wij dragen daar met ons Fit Business Development Model graag aan bij!

Referenties

Dr. Aard Groen, decaan van de University of Groningen Centre of Entrepreneurship en directeur VentureLab International:

“Fit Professionals is een gewaardeerd partner van VentureLab North in het coachen en begeleiden van start-ups. Tijdens deze partnersessies ondersteunen zij de startende organisaties in het duurzaam opstellen van hun businessmodellen. Het Fit Business Development sluit goed aan bij onze visie en netwerk voor de ontwikkeling Strategic Innovation Management in Noord-Nederland.”

VentureLab heeft een enorm netwerk van disciplinaire experts, die op hun beurt ook beschikken over een groot netwerk in verschillende sectoren. Dit volledige netwerk wordt opengesteld voor de partijen die Fit Professionals of Finance aandraagt.

Linda Dijkshoorn, CEO van EV Biotech:

“Mede dankzij Fit Professionals hebben wij een goede start kunnen maken met ons bedrijf. Door hun inbreng hebben wij onze financiële positie goed bepaald, onze risico’s ingekaderd en beperkt en onze groeimogelijkheden gekwantificeerd.”

Wijnand van Eindthoven, CEO Deep Atlas:

“Door de coaching van Fit Professionals zijn de aannames in het financiële model van start-up Deep Atlas realistischer, beter onderbouwd en geloofwaardiger voor mijn stakeholders. Deep Atlas is nu sneller en beter de pilotfase ingegaan. Mét uitzicht op gezonde financiering, mede door contacten van Fit Professionals.”

Melcher Frankema, oprichter van Ivy Medical:

“Fit Professionals heeft ons geholpen om vanuit de finance ons bedrijfsmodel klaar te maken voor de volgende stap.”

De kernwaarden van Fit Professionals

Deskundig

Fit Professionals of Finance verstaan hun vak en blijven voortdurend in ontwikkeling. Ze stellen zich in alle situaties professioneel op. Ze gaan vertrouwelijk om met interne informatie. Wij waarborgen dit door toezicht te houden, training aan te bieden en te investeren in hun ontwikkeling.

Betrokken

We voelen ons betrokken bij onze opdrachtgevers en bij elkaar. We investeren in de ontwikkeling van onze professionals. Met onze opdrachtgevers gaan we voor langetermijnrelaties waarin we op basis van vertrouwen en respect waarde creëren. We delen graag onze kennis en ervaring om bij te dragen aan het behalen van professionele en zakelijke doelen.

Vitaal

We zetten hoog in op een gezonde balans tussen de mentale en de fysieke gezondheid van onze professionals. Dit leidt volgens ons tot betere prestaties, meer plezier en meer energie op de werkvloer. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee onze eigen verwachtingen en die van onze opdrachtgevers waarmaken en zelfs overtreffen.