fbpx

Samenwerking Gezonder Nederland

Samen vitaal: Gezonder Nederland & Fit Professionals of Finance

Vitaliteit is een kernwaarde van Fit Professionals of Finance. Daarom blijven we ons inzetten voor de vitaliteit van onze professionals. Bijvoorbeeld door snoeiharde bootcamps te organiseren. Dit jaar levert ook Gezonder Nederland een bijdrage aan onze vitaliteit met een bijzonder traject. 

Wat doet Gezonder Nederland precies?

Het doel van Gezonder Nederland is om mensen gezonder en gelukkiger te maken. Dit doen ze door bedrijfsvitaliteit in kaart te brengen en vervolgens te verhogen. Niet met een standaardplan, maar met trajecten op maat. Ze onderzoeken wat bij een bedrijf past en stemmen hun in-company trainingen daarop af.

Gezonder Nederland gaat uit van Positieve Gezondheid, een concept dat steeds meer navolging vindt. Het gaat uit van de kracht en de mogelijkheden van mensen in plaats van hun onmogelijkheden en eventuele beperkingen. 

Het vitaliteitstraject bij Fit

De mentale en fysieke gezondheid van Fit Professionals of Finance staat voorop – dat is goed voor hen, ons en onze opdrachtgevers. We willen vitaliteit zoveel mogelijk bevorderen bij onze Fitters en zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om daaraan te werken. Gezonder Nederland, met hun positieve insteek en professionele houding, biedt een perfecte aanvulling op wat we al deden en doen.

Gezonder Nederland heeft eerst de vitaliteit van onze professionals gemeten. Met deze gegevens is een traject ontwikkeld dat speciaal op Fitters is toegespitst.

Het Fit-traject is ingedeeld in vier thema’s:

  1. Stress-management
  2. Voeding en flow
  3. Verbeteren van slaap
  4. Energiegevers en energielekkers

 

Elk thema bestaat uit praktische, interactieve workshops. Daarna gaan onze Fitters zelf aan de slag met opdrachten: zo kunnen ze stap voor stap verbeteringen in hun vitaliteit doorvoeren. Gezonder Nederland merkte dat onze professionals al veel wisten over vitaliteit. Zij vullen onze kennis aan en helpen met het in de praktijk brengen van alle informatie. Vooral dit laatste is makkelijker gezegd dan gedaan, dus hun hulp is meer dan welkom!

Stress-management

Kortstondige stress is geen ramp, zolang je maar kunt herstellen. Vaak is dit een taboe op de werkvloer. Mensen weten vaak niet hoe ze kunnen aangeven dat ze gestrest zijn, of durven het niet te zeggen. Het doel van dit onderdeel is om stress bespreekbaar te maken. Voel je stress? Deel het met anderen. Een ander onderwerp binnen dit thema: beweging werkt als je gestrest bent. De opdrachten na de workshop helpen onze Fitters om concrete stappen te zetten.

Voeding en flow

Dit thema onderstreept het belang van goede voeding. Gezonder Nederland besteedt aandacht aan wat gezonde voeding is en hoe voeding helpt om stress te verminderen. Daarnaast leren we hoe voeding je hersenfuncties kan optimaliseren. Een laatste voorbeeld is hoe voeding bijdraagt aan een betere weerstand – essentieel voor een goede vitaliteit.

Verbeteren van slaap

Iedereen weet dat slaap belangrijk is, maar toch slapen veel mensen slecht. De redenen hiervoor kunnen heel verschillend zijn. Misschien is de kwaliteit van je nachtrust niet goed, omdat je te licht slaapt. Of misschien ervaar je te veel stress. Deze workshop is heel praktisch ingericht. Gezonder Nederland biedt allerlei handvatten om slaapritme en -kwaliteit te verbeteren. Zo kunnen onze professionals de tips direct in de praktijk brengen.

Energiegevers en energielekkers

We leven in een prestatiegerichte maatschappij, waarin mensen na werktijd vaak nog van alles doen aan ontwikkeling. Helemaal prima – maar Gezonder Nederland herinnert ons eraan om af en toe de tijd te nemen om echt even bij te komen. In dit onderdeel bespreken we onder andere hoe je kunt opladen gedurende de dag en hoe je merkt dat je niet goed oplaadt. Ook leren we hoe je energie slurpende taken herkent en hoe je hiermee kunt omgaan. Iedereen heeft energiegevers en energielekkers in zijn of haar leven. Dit traject geeft inzicht en helpt om balans te vinden.

Aan het einde van het Fit-traject

Het traject dat we met Gezonder Nederland zijn gestart, duurt een jaar. Zo kunnen we met elkaar een echte gedragsverandering realiseren. Aan het einde van het jaarprogramma krijgen onze professionals opnieuw een vitaliteitsmeting. Zo kan Gezonder Nederland concreet zien welke vooruitgang we hebben bereikt. Ten slotte geven ze ons advies: hoe houden we de vooruitgang vol en waaraan moeten we meer aandacht besteden? Zo houden we onze vitaliteit in de spotlight.

Wat vinden Fitters van de samenwerking?

Het doel van Gezonder Nederland is om het geluk en de gezondheid van onze professionals te bevorderen. Dus horen we graag wat de Fitters er zelf van vinden. Hoe ervaren zij het traject tot dusver? 

“Dat Fit investeert in het welzijn van de medewerkers, vind ik heel goed,” vertelt Nikki Smit. “Het traject van Gezonder Nederland matcht perfect met de kernwaarden van Fit. Deze eerste sessie was erg leuk, interactief en praktisch. In een open sfeer hebben we met elkaar besproken wat stress bij ons veroorzaakt. We kregen praktische tips als: zorg voor goede pauzes, kom regelmatig in beweging en zoek een creatieve uitlaatklep. Ook kregen we vier challenges mee, die ervoor moeten zorgen dat we minder stress gaan ervaren.

Een voorbeeld van zo’n challenge: neem elke dag  een halfuur écht pauze, ook van je scherm en van je telefoon. Die vind ik heel lastig, en ik moet bekennen dat het me tot dusver nog niet is gelukt. Makkelijker wordt de challenge om driemaal per week te sporten. Als straks het softball-seizoen losbarst, is dat standaard voor mij. Check!

Wat ik ook heel goed vond, waren de tips voor onder het werk: plan bijvoorbeeld minibreaks in van 2-5 minuten en ga even iets anders doen. 

Al met al gaat dit traject mij wel een gezondere medewerker maken. Tenminste, als ik me eraan ga houden. Wat geluk betreft zijn mijn verwachtingen wat minder hoog gespannen. Ik ben namelijk al een erg gelukkige medewerker.” 

De kernwaarden van Fit Professionals

Deskundig

Fit Professionals of Finance verstaan hun vak en blijven voortdurend in ontwikkeling. Ze stellen zich in alle situaties professioneel op. Ze gaan vertrouwelijk om met interne informatie. Wij waarborgen dit door toezicht te houden, training aan te bieden en te investeren in hun ontwikkeling.

Betrokken

We voelen ons betrokken bij onze opdrachtgevers en bij elkaar. We investeren in de ontwikkeling van onze professionals. Met onze opdrachtgevers gaan we voor langetermijnrelaties waarin we op basis van vertrouwen en respect waarde creëren. We delen graag onze kennis en ervaring om bij te dragen aan het behalen van professionele en zakelijke doelen.

Vitaal

We zetten hoog in op een gezonde balans tussen de mentale en de fysieke gezondheid van onze professionals. Dit leidt volgens ons tot betere prestaties, meer plezier en meer energie op de werkvloer. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee onze eigen verwachtingen en die van onze opdrachtgevers waarmaken en zelfs overtreffen.