fbpx

Interim betekenis: wat is een interim-functie? 

Interim is een veelgebruikte term, ook in de finance-wereld. Wat betekent interim eigenlijk precies? Wat zijn de voordelen van een interim-functie? Hieronder lees je het.

Interim betekenis

De term ‘interim’ komt oorspronkelijk uit het Latijn. De uitdrukking ‘ad interim’ betekent in die taal ‘in de tussentijd’ of ‘tijdelijk’.

In het Nederlands gebruiken we het woord meestal in combinatie met een functie binnen organisaties: iemand is interim-manager of interim-minister. Zo iemand heeft een tijdelijke functie of positie en is vaak een extern persoon.

Vaak gaat het bij interim-functies om hogere posities. Bijvoorbeeld een manager die tijdelijk de orde op zaken stelt. Ook via Fit bekleden financials interim-functies.

Daarnaast werken sommige detacheringsbureaus ook met ‘junior’-interimmers. Dit kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld voor 3 maanden of een jaar. Het komt voor dat een interimmer na zo’n periode wordt overgenomen door de betreffende organisatie.

Betekenis van interim

Wanneer zoekt een organisatie een interimmer?

Een organisatie kan om verschillende redenen op zoek zijn naar iemand voor een interim-functie. Bijvoorbeeld wanneer:

  • iemand door verlof, ziekte, promotie of ontslag (tijdelijk) niet beschikbaar is;
  • er extra kennis en expertise nodig is in een organisatie;
  • een organisatie tijdelijk handen tekort komt. 

Wat zijn de voordelen van een interim-positie?

Voor zowel een organisatie als de werknemer zitten er voordelen aan een interim-positie. Voor een bedrijf is het ideaal dat een interimmer relatief snel beschikbaar is. De functie wordt meestal vervuld door een extern persoon. Hij of zij heeft een objectieve blik op de organisatie. Dit maakt het makkelijker om moeilijke beslissingen te nemen.

Ook voor de medewerker heeft zo’n tijdelijke functie mooie voordelen. Als je steeds op verschillende plekken wordt ingezet als interimmer, ontdek je iedere keer hoe je jouw talenten op nieuwe manieren kunt inzetten. Je begint steeds in nieuwe teams, waardoor je je goed leert aanpassen aan veranderende werkomgevingen.

De kernwaarden van Fit Professionals

Deskundig

Fit Professionals of Finance verstaan hun vak en blijven voortdurend in ontwikkeling. Ze stellen zich in alle situaties professioneel op. Ze gaan vertrouwelijk om met interne informatie. Wij waarborgen dit door toezicht te houden, training aan te bieden en te investeren in hun ontwikkeling.

Betrokken

We voelen ons betrokken bij onze opdrachtgevers en bij elkaar. We investeren in de ontwikkeling van onze professionals. Met onze opdrachtgevers gaan we voor langetermijnrelaties waarin we op basis van vertrouwen en respect waarde creëren. We delen graag onze kennis en ervaring om bij te dragen aan het behalen van professionele en zakelijke doelen.

Vitaal

We zetten hoog in op een gezonde balans tussen de mentale en de fysieke gezondheid van onze professionals. Dit leidt volgens ons tot betere prestaties, meer plezier en meer energie op de werkvloer. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee onze eigen verwachtingen en die van onze opdrachtgevers waarmaken en zelfs overtreffen.