fbpx

Fit gaat groen met Trees for All

Fit gaat groen met Trees for All

Een gezonde aarde draagt bij aan een vitale leefomgeving. Vanuit onze kernwaarden willen wij onze verantwoordelijkheid nemen om bij te dragen aan een duurzame wereld. Daarom is Fit Professionals of Finance een partnership aangegaan met Trees for All. Het partnership sluit aan bij twee van onze kernwaarden: vitaal en betrokken. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Trees for All maakt de wereld een stukje groener

Trees for All is een CBF-erkende stichting zonder winstoogmerk. Ze investeren in de toekomst en leefbaarheid van onze planeet door wereldwijd bossen te planten en te herstellen. Hiermee wordt CO2 gecompenseerd. Zo zet Trees for All zich in voor een beter klimaat, herstel van ecosystemen en biodiversiteit en armoedebestrijding in de wereld.

Trees for All en Fit Professionals of Finance

Samen het Kibale National Park herstellen

Het partnership met Trees for All houdt in dat wij binnen twee jaar een bedrijfsbos realiseren.  Maar waar komt dat dan, dat spectaculaire bedrijfsbos? De helft van onze bomen komt in Nederland te staan. De andere helft wordt geplant in het Kibale National Park in Oeganda. Daar zijn in de jaren ‘60 veel bomen gekapt voor akkers en weiden. Hierna kon het bos zichzelf niet meer herstellen door een snelle groei van olifantsgras. Door de verandering in hun leefomgeving kwam ook een deel van de dieren niet meer terug. Met het project in Oeganda dragen Trees for All en Fit bij aan het herbebossen van het Kibale National Park. Hierdoor wordt het leefgebied van vele diersoorten hersteld.

Betere leefomstandigheden voor lokale bevolking

Een andere doelstelling van dit project is het verbeteren van de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Doordat lokale medewerkers worden ingeschakeld voor het planten en onderhouden van de bomen in het bos, kunnen zij ook een steentje bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Bovendien verdienen de projectmedewerkers zo geld om hun gezin onderhouden.

Trees for All en Fit Professionals of Finance

Netwerken tijdens de boomplantdag

Om het praktisch te maken en de betrokkenheid te stimuleren, wordt er vanuit Trees for All elk jaar een boomplantdag georganiseerd. Alle opdrachtgevers en medewerkers kunnen hieraan meedoen. Dat geldt dus ook voor Fit Professionals of Finance. Zo’n boomplantdag draagt bij aan zowel de betrokkenheid binnen ons bedrijf als aan het doel van Trees for All. Als dat geen netwerken is!

Trees for All en Fit Professionals of Finance

Fit bootcamp in ons eigen bedrijfsbos

Door dit partnership draagt Fit bij aan duurzaamheid en helpen wij Trees for All bij het realiseren van haar doelen. Wij zijn trots op de samenwerking met zo’n mooie organisatie. Ook kijken we nu al uit naar het eerste bootcamp in ons bedrijfsbos. Misschien zelfs een survivaltraining? Wij dromen nog even verder. Voor nu weten we in ieder geval zeker dat we samen met Trees for All een duurzame weg zijn ingeslagen.

Je kunt zelf ook een boom planten om je CO2 uitstoot te compenseren. Weten hoe? Of meer weten over onze samenwerking? Neem contact met me op via i.planting@fit-professionals.nl.

De kernwaarden van Fit Professionals

Deskundig

Fit Professionals of Finance verstaan hun vak en blijven voortdurend in ontwikkeling. Ze stellen zich in alle situaties professioneel op. Ze gaan vertrouwelijk om met interne informatie. Wij waarborgen dit door toezicht te houden, training aan te bieden en te investeren in hun ontwikkeling.

Betrokken

We voelen ons betrokken bij onze opdrachtgevers en bij elkaar. We investeren in de ontwikkeling van onze professionals. Met onze opdrachtgevers gaan we voor langetermijnrelaties waarin we op basis van vertrouwen en respect waarde creëren. We delen graag onze kennis en ervaring om bij te dragen aan het behalen van professionele en zakelijke doelen.

Vitaal

We zetten hoog in op een gezonde balans tussen de mentale en de fysieke gezondheid van onze professionals. Dit leidt volgens ons tot betere prestaties, meer plezier en meer energie op de werkvloer. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee onze eigen verwachtingen en die van onze opdrachtgevers waarmaken en zelfs overtreffen.