Wervings- en selectiebureau Fit Professionals of Finance

Werving en selectie van financiële professionals

De werving en selectie van een financieel medewerker besteed je niet zo snel uit aan een uitzendbureau. Ook bij een algemeen bureau voor werving en selectie begrijpen ze niet meteen aan welke eisen je nieuwe medewerker moet voldoen. Aangezien er bij Fit Professionals of Finance uitsluitend financieel experts werken, ben je bij ons aan het juiste adres voor de werving en selectie van financiële mensen, of je nu een debiteurenbeheerder, een financial controller of een financieel directeur zoekt.

Werving & Selectie, hoe werkt dat bij Fit Professionals of Finance?

We bespreken eerst je vraag en kijken daarbij naar je organisatie, afdeling en team. Welke eisen stel je aan de kandidaat? Wat voor persoonlijkheid zoek je? Hoe ziet de rest van je team eruit en hoe moet de kandidaat daar in passen? We stellen samen een profiel op en werken vervolgens een plan van aanpak uit.

Tijdens onze zoektocht naar geschikte kandidaten houden we je op de hoogte van de voortgang. Als we een of meerdere kandidaten hebben die onze eerste toets doorstaan, stellen we hen aan je voor. Hoewel we je adviseren over de juiste match, maak je zelf natuurlijk de keuze voor die ene kandidaat die aan alle eisen voldoet.

Assessment

De vakinhoudelijke vaardigheden die je zoekt in een kandidaat, blijken vanzelf uit het cv. Maar hoe zit het met de rolcompetenties? Hoe weet je of iemand echt resultaatgericht is? Hoe beoordeel je of iemand analytisch sterk is? Al is het gesprek met de kandidaat nog zo plezierig, soms wil je zekerheid over bepaalde competenties. Daarom kan een assessment deel uitmaken van het selectieproces.

Fit Professionals of Finance: deskundig, betrokken en vitaal

Ook bij werving en selectie gaan we voor deskundige, betrokken en vitale kandidaten. Dit zijn niet voor niets onze kernwaarden! We zijn ervan overtuigd dat we daarmee de beste professionals voor je kunnen vinden. Deskundig houdt voor ons in dat ze hun vak verstaan en voortdurend in ontwikkeling blijven. Betrokkenheid staat onder andere voor integriteit, loyaliteit en transparantie. Vitaliteit staat voor dynamiek, enthousiasme en fysieke en mentale fitheid.

Toekomstgericht werven en selecteren

Bij werving en selectie werken we toekomstgericht. In plaats van een snel succesje gaan we voor duurzame relaties – met de opdrachtgever en met de kandidaten. We zoeken liever iets langer naar een perfecte kandidaat dan dat we snel een shortlist opstellen van mensen die min of meer voldoen aan je eisen. Een geschikte kandidaat die niet in jouw team past, komt ergens anders waarschijnlijk prima tot zijn recht. Een kandidaat die voor jouw vacante functie niet in aanmerking komt, kan op een andere plek precies de juiste kwalificaties en eigenschappen bezitten.

 

Welke finance professional heeft jouw organisatie nodig?