Detacheringsbureau Fit Professionals of Finance

Je merkt het op de werkvloer: de werkdruk neemt toe en je medewerkers krijgen hun taken niet meer af. Er is simpelweg te veel werk. Dit kan door groei komen of door een bedrijfsproces dat efficiënter kan worden ingericht, maar een ding is duidelijk: een helpende hand kun je goed gebruiken.

De arbeidsmarkt is krap en je denkt dat je iemand zoekt voor een bepaalde functie. Maar hoe weet je zeker dat je de juiste professional op de juiste plek krijgt? Een externe professional toevoegen aan je team is niet niks, zelfs als het gaat om het invullen van een tijdelijke functie, zoals bij zwangerschapsverlof. Je stelt hoge eisen en je zoekt iemand die deskundig en betrokken is. Laten dat nou twee van de kernwaarden van Fit Professionals zijn.

Daar wil ik wel eens over praten

De plug and play professional: deskundig, betrokken en vitaal

Eigenlijk zou elke organisatie expertise van buitenaf moeten inhuren. Wij zijn ervan overtuigd dat finance experts die blanco in een organisatie staan, beter presteren. Finance professionals moeten zich laten leiden door kennis, niet door de cultuur van de organisatie. Aan de andere kant hebben ze wel te maken met de bestaande organisatiecultuur. Een van de sterke punten van Fit Professionals of Finance is dat ze voortdurend werken aan hun soft skills en uitstekend in staat zijn te werken binnen en met de organisatiecultuur waarin ze terecht komen.

Betrokkenheid is voor ons zelfs een voorwaarde om waarde te kunnen toevoegen. Een proactieve houding en kansen zien, dat verwachten we van onze professionals. Om die kansen te benutten, moeten ze deskundig zijn en stevig in hun schoenen staan. En vitaal? Lijkt ons logisch: als je goed in je vel zit presteer je beter. En dat resulteert in verbluffende resultaten. Wist je dat onze professionals in 2017 NUL ziektedagen hebben opgenomen? Getrainde professionals met serieuze skills, dat zijn onze Fit Professionals of Finance.

Verbeter je organisatie door onze opdrachtsystematiek

Voor ons begint het toevoegen van waarde bij onze eerste kennismaking. Wij hebben geen salesteam dat je vraag in behandeling neemt en het contact onderhoudt. Bereid je voor op kritische vragen om tot de kern van het probleem te komen. Je hebt direct toegang tot onze financiële expertise.

Onze opdrachtsystematiek is onze succesformule. Het bewaken van de kwaliteit is daarbij essentieel. We houden de voortgang van de opdracht nauwlettend in de gaten en borgen de kwaliteit door regelmatige rapportages. De opdrachtsystematiek is onderdeel van onze interne HR-cyclus met beoordeling, jaarplan en verbeterpunten.

Tegelijkertijd houden we bij onze professional de vinger aan de pols en blijven we vragen wat hij of zij nodig heeft om optimaal te kunnen presteren. Of het nu een training of een korte sparringsessie is, we investeren voortdurend in de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen. Zo blijft de Fit Professional op een deskundige, betrokken en vitale manier waarde toevoegen aan jouw organisatie.

Uitdaging en afwisseling houden een finance professional scherp

Onze mensen werken agile en beschikken over een sterk analytisch vermogen. In vaste dienst blijven deze mensen nooit lang zitten, omdat ze zich snel vervelen. Elke dag hetzelfde kunstje doen is niets voor finance professionals! Daarom doe je er goed aan ze bij ons in te huren op detacheringsbasis. Wij kunnen hun uitdaging en afwisseling bieden, en hen bovendien scherp houden door de mogelijkheden voor permanente educatie en persoonlijke ontwikkeling die we bieden.