fbpx

Businesscase Kooistra Geveltechniek

18 jan 2019

Samenwerking met Kooistra en Fit Detachering

Fit is betrokken bij zowel opdrachtgevers als professionals

We zoeken hen regelmatig op, denken mee en stellen rapportages op. Dankzij onze opdrachtsystematiek weten wij altijd wat er speelt. Deze maand in de spotlight: opdrachtgever Kooistra Geveltechniek in Bolsward en onze junior finance professional Jasper van Diest.

Jasper heeft een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Met zijn uitstekende rapportages borgt hij de informatiebehoeften binnen organisaties. Met zijn kennis van processen en ervaring met systemen en organisties wil Jasper zich uiteindelijk ontwikkelen tot leidinggevende op het snijvlak van Finance & Business.

Fit professionals kooistra geveltechniekSamenwerking Fit en Kooistra

Kooistra Geveltechniek is gespecialiseerd in het engineeren, monteren en produceren van gevelelementen. Deze elementen worden toegepast in nieuwbouw- en renovatieprojecten in de utiliteits- en woningbouw in heel Nederland. Voorbeelden van bouwprojecten zijn kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen, woon- en woonzorgcomplexen.

Kwaliteit ligt bij Kooistra Geveltechniek aan de basis van de dagelijkse bedrijfsvoering. Het familiebedrijf staat onder leiding van directeur Murk Kooistra. Twee van zijn broers zijn werkzaam in de bedrijfsvoering en in de montage.

Om zich te bewijzen als een vaste waarde in de gevelbouw en koploper op het gebied van innovatie en duurzaamheid, heeft Kooistra Geveltechniek een unieke productielijn ontworpen. Hierdoor kunnen bouwpanelen volledig geautomatiseerd worden voorzien van verlijmde steenstrips.

Deze technologie levert ontwikkelpartners en opdrachtgevers nogal wat op: een hogere productie, meer toepassingen, minder personeel en gegarandeerde kwaliteit. Met deze productielijn biedt Kooistra Geveltechniek een totaaloplossing voor de productie van prefab bouwpanelen.

KGT groeit snel door samenwerking

Kooistra Geveltechniek groeit sterk. Niet alleen in het aantal werknemers, maar ook in projectomvang. Doordat de bezetting op kantoor de afgelopen jaren is verdubbeld, is het aantal taken en verantwoordelijkheden toegenomen. En er is meer behoefte aan data en inzicht.

Om kwaliteit te blijven leveren, is het essentieel dat iedereen in het proces over de juiste informatie beschikt en deze direct kan raadplegen. Deze punten vormden het uitgangspunt van de opdracht voor Jasper van Diest.

Analyse omzetten in Power BI

“Wat ik onder andere doe bij Kooistra Geveltechniek is het analyseren van data,” vertelt Jasper. “Mijn analyse zet ik om in informatie in Power BI die voor de hele organisatie bruikbaar is. Met de rapportagetool van Power BI zorg ik ervoor dat de organisatie real-time van de juiste informatie wordt voorzien. Hoe ik dat aanpak? We zijn begonnen met een aantal sessies om het gehele proces te beschrijven. Dat heeft al veel verhelderende inzichten opgeleverd.

Vervolgens analyseer ik de verschillende infomatiestromen. Tot slot worden processen zodanig ingericht dat iedereen tijdig over de juiste informatie beschikt. Dat laastse is mijn grootste uitdaging bij Kooistra Geveltechniek.”

Analyse omzetten in BI

Kooistra Geveltechniek heeft concrete plannen om de nieuwe productielijn (waarin bouwpanelen volledig geautomatiseerd worden voorzien van verlijmde steenstrips) actief in de markt te zetten.

Aan Jasper de schone taak om directeur Murk Kooistra te ondersteunen bij het opstellen van een business case. “In de business case moet de financieringsbehoefte worden berekend. Maar ook de strategie, processen, doelen en markten. En de vragen die deze business case oproept, moeten worden beantwoord. Hoe gaan we dit financieren? Hoe gaan we dit vermarkten? Hoe zit het met de garantie? Kortom, er is nog veel werk te doen!”

Wil je meer weten over Jaspers werk of de dienstverlening van Fit Professionals of Finance? We staan voor je klaar!

Ook interessant:

De kernwaarden van Fit Professionals

Deskundig

Fit Professionals of Finance verstaan hun vak en blijven voortdurend in ontwikkeling. Ze stellen zich in alle situaties professioneel op. Ze gaan vertrouwelijk om met interne informatie. Wij waarborgen dit door toezicht te houden, training aan te bieden en te investeren in hun ontwikkeling.

Betrokken

We voelen ons betrokken bij onze opdrachtgevers en bij elkaar. We investeren in de ontwikkeling van onze professionals. Met onze opdrachtgevers gaan we voor langetermijnrelaties waarin we op basis van vertrouwen en respect waarde creëren. We delen graag onze kennis en ervaring om bij te dragen aan het behalen van professionele en zakelijke doelen.

Vitaal

We zetten hoog in op een gezonde balans tussen de mentale en de fysieke gezondheid van onze professionals. Dit leidt volgens ons tot betere prestaties, meer plezier en meer energie op de werkvloer. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee onze eigen verwachtingen en die van onze opdrachtgevers waarmaken en zelfs overtreffen.