fbpx

Blijf veranderen met Oeds

Blijf veranderen met Oeds

Bitterballen en biljart

Oeds de Jager wilde iets maken van zijn 14 maanden dienstplicht. In plaats van elke avond bitterballen eten en biljart spelen, ging hij liever studeren. Al op de middelbare school wist hij dat hij goed was met cijfers. Nederlands vond hij super lastig, maar in wiskunde en economie kon hij al zijn energie kwijt. De keuze voor de MBA Economie was dan ook snel gemaakt.

Studie in de States

Uiteindelijk kwam Oeds uit bij de Universiteit van Amsterdam. Een deel van zijn studie deed hij in de Verenigde Staten. Hier maakte hij kennis met de term ‘reinventing government’, waarmee wordt bedoeld dat de overheid zakelijker moet worden. In onze snelle wereld is constant sprake van verandering. Het is belangrijk dat ook overheden hierop inspelen. Dit vond Oeds zo interessant, dat hij besloot zijn Master te doen in dit onderwerp. De ideeën die hij opdeed in de VS, nam hij mee terug naar Nederland.

Register Controller en Adviseur

Nog steeds is Oeds regelmatig aan de andere kant van de Atlantische Oceaan te vinden. Als zelfstandig register controller en adviseur neemt hij uiteenlopende opdrachten aan in Nederland. Zo geeft hij les aan controllers die zich willen ontwikkelen in de richting van strategische advisering en ondersteuning.

Flexibele bedrijfsvoering

Oeds is ervan overtuigd dat bedrijfsvoering moet meebewegen met ontwikkelingen in de maatschappij. Je kunt immers nooit weten waar je bedrijf over 2 jaar staat. Covid-19 is een duidelijk voorbeeld van een ontwikkeling die een verandering van de bedrijfsvoering vereist.

De rol van de controller

Hij voorziet ook dat het vak van controller gaat veranderen. Waren controllers eerst meer achter de schermen actief, verwacht Oeds nu dat ze meer voorin het proces terecht komen. Volgens hem is het belangrijk dat controllers een rol gaan spelen in onzekerheidsmanagement.

Oeds gaat Out of Control

Tijdens Out of Control deelt Oeds zijn visie. Hij laat zien hoe het anders kan en geeft inzicht in hoe de bedrijfsvoering kan worden afgestemd op ontwikkelingen. Hij nodigt je uit om te komen discussiëren over allerlei aspecten van onzekerheidsmanagement. Bijvoorbeeld over de veranderende rol van de controller. Oeds heeft hier veel ideeën over en kan niet wachten om deze met je te delen.

 

De kernwaarden van Fit Professionals

Deskundig

Fit Professionals of Finance verstaan hun vak en blijven voortdurend in ontwikkeling. Ze stellen zich in alle situaties professioneel op. Ze gaan vertrouwelijk om met interne informatie. Wij waarborgen dit door toezicht te houden, training aan te bieden en te investeren in hun ontwikkeling.

Betrokken

We voelen ons betrokken bij onze opdrachtgevers en bij elkaar. We investeren in de ontwikkeling van onze professionals. Met onze opdrachtgevers gaan we voor langetermijnrelaties waarin we op basis van vertrouwen en respect waarde creëren. We delen graag onze kennis en ervaring om bij te dragen aan het behalen van professionele en zakelijke doelen.

Vitaal

We zetten hoog in op een gezonde balans tussen de mentale en de fysieke gezondheid van onze professionals. Dit leidt volgens ons tot betere prestaties, meer plezier en meer energie op de werkvloer. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee onze eigen verwachtingen en die van onze opdrachtgevers waarmaken en zelfs overtreffen.