fbpx

Recruitment en het belang van doorvragen

Finance detachering

Recruitment en het belang van doorvragen

Betrokkenheid en persoonlijke ontwikkeling worden vaak als containerbegrippen gebruikt. Iedere kandidaat vindt zichzelf betrokken en snakt naar persoonlijke ontwikkeling.

Recruiters zeggen vaak dat hun organisatie actief is op deze thema’s en dat ze weten wat er speelt onder de werknemers, terwijl de realiteit anders is. Nu de economie aantrekt, wordt de strijd om (financieel) talent heftiger. Dus is het belangrijk om door te vragen!

Wekelijks spreken wij diverse sollicitanten. Deze kandidaten kunnen starters zijn, ervaren accountants, door de wol geverfde controllers, auditors of andere financials. Steeds vaker vertellen ze ons, dat zij met recruiters hebben gesproken die op basis van hun cv precies weten welke functie bij hen past.

Kun je dit op basis van een cv echt weten? Die gesprekken zijn vaak kort en gericht op de vacature. Kun je aan de hand van een cv beoordelen of een kandidaat goed in zijn vel zit? Of die kandidaat in de organisatie past? Of gelukkig gaat worden in een functie die in het verlengde ligt van zijn werkervaring?

Ontdek wat de kandidaat wil

Natuurlijk zal het soms goed gaan. Met de nodige ervaring kan een recruiter best beoordelen wat een kandidaat in huis heeft. Iemand die 30 jaar in de zorgsector heeft gewerkt, stapt niet ineens over naar een profit-omgeving. Of juist wel? Daar kom je alleen achter als je de tijd hebt genomen voor een gesprek met die kandidaat.

Recruitment vraagstuk

Als je doorvraagt naar wat hem/haar drijft, waar de kandidaat energie van krijgt en welk carrièredoel hij/zij heeft. Als je doorvraagt, kun je je bovendien een beter beeld vormen van sociale vaardigheden, team spirit en talenten die niet op het cv staan. En, niet te vergeten, hoe de kandidaat zelf denkt over betrokkenheid en persoonlijke ontwikkeling. Daarom nemen wij de tijd voor meerdere gesprekken met kandidaten.

Duidelijkheid over verwachtingen

Bij Fit Professionals of Finance hebben we duidelijke verwachtingen als het om betrokkenheid gaat. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling bieden we een doelgericht plan aan. Tijdens de selectieprocedure zijn we er dan ook op gefocust om de kandidaat zo goed mogelijk te leren kennen en achter zijn of haar drijfveren te komen.

Een dienstverband bij Fit Professionals of Finance houdt in dat de kandidaat als financieel consultant aan de slag gaat bij meerdere opdrachtgevers. Daarom verwachten wij van kandidaten dat ze een stapje extra willen zetten, dat ze tegen hun grenzen durven aanlopen. We willen vuur in hun ogen zien!

We horen wel eens dat de wederzijdse verwachtingen van het interimberoep niet duidelijk zijn.

Je wordt ingehuurd voor je expertise en het feit dat jij kennis hebt die anderen niet hebben. Dat past niet bij iedereen. Sommige mensen worden gelukkiger van een vaste baan binnen één bedrijf. Dat wil niet zeggen dat ze minder kunnen dan een interim professional; het is een kwestie van persoonlijkheid.

Daarom bieden we bij Fit Professionals of Finance ook werving & selectie en detavast constructies aan in onze dienstverlening.

Recruitment werving en selectie

Ga voor een duurzame relatie

Uiteraard leiden niet alle gesprekken tot een dienstverband. Sommige kandidaten geven we wel een advies mee. Daarbij kan het gaan om kleine dingen, zoals hun cv, kledingkeuze of de manier waarop ze zich opstellen in het gesprek. Het kan ook zijn dat kandidaten nog zoekend zijn naar een carrièredoel, problemen hebben in de persoonlijke sfeer of misschien beter op hun huidige plek kunnen blijven zitten.

We doen dit om verschillende redenen. Ten eerste is het een kleine moeite voor ons, terwijl een kandidaat enorm geholpen kan zijn met een advies. Ten tweede is het goed mogelijk dat de kandidaat zich na verloop van tijd nog eens meldt en dat er dan wél een samenwerking ontstaat. We gaan bij FIT altijd voor duurzame relaties, en niet alleen met opdrachtgevers.

Zet je kandidaat aan tot nadenken

Recruiters stellen vaak de vraag: “Waar wil je over 5 tot 10 jaar staan?” Een begrijpelijke en goede vraag. Wij vinden hem ook erg voorspelbaar. Je loopt de kans een zorgvuldig voorbereid en sociaal wenselijk antwoord te krijgen.

Wij vragen liever iets anders: “Stel, je gaat over 5 jaar ergens anders solliciteren. Wat wil je dan vertellen dat je bij onze organisatie hebt geleerd?” Hier moet de kandidaat over nadenken. Aan de hand van het antwoord kun je bepalen of je samen naar dat punt toe kunt werken of niet.

Doorvragen is belangrijk in elk gesprek, maar vooral in een sollicitatie. Neem de tijd voor je kandidaat, plan meerdere gesprekken in en blijf in contact. Ga een duurzame relatie aan, ook al kies je niet altijd voor samenwerking.

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Of denk je dat wij jou kunnen helpen bij jouw volgende stap of volledige switch? We gaan graag in gesprek.

Financieel detacheringsbureau FIT

Ook interessant:

De kernwaarden van Fit Professionals

Deskundig

Fit Professionals of Finance verstaan hun vak en blijven voortdurend in ontwikkeling. Ze stellen zich in alle situaties professioneel op. Ze gaan vertrouwelijk om met interne informatie. Wij waarborgen dit door toezicht te houden, training aan te bieden en te investeren in hun ontwikkeling.

Betrokken

We voelen ons betrokken bij onze opdrachtgevers en bij elkaar. We investeren in de ontwikkeling van onze professionals. Met onze opdrachtgevers gaan we voor langetermijnrelaties waarin we op basis van vertrouwen en respect waarde creëren. We delen graag onze kennis en ervaring om bij te dragen aan het behalen van professionele en zakelijke doelen.

Vitaal

We zetten hoog in op een gezonde balans tussen de mentale en de fysieke gezondheid van onze professionals. Dit leidt volgens ons tot betere prestaties, meer plezier en meer energie op de werkvloer. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee onze eigen verwachtingen en die van onze opdrachtgevers waarmaken en zelfs overtreffen.